Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

hexa szerkesztő A játékok is csak ugyanolyan programok mint egy szövegszerkesztő vagy bármilyen más applikáció. Ebből fakadóan nem sok gátol meg attól, hogy a memória vagy egy fájl (pl. mentés) tartalmát módosítsd. Így érve el azt hogy a játék másképp működjön: adhatsz magadnak extra életet, átugorhatsz egy unalmasnak tűnő pályát stb.

Sőt, már a Commodore érában feltűntek ún. "trainer" programok is melyek a játék betöltése során úgy modosították a kódot (memória tartalmát lényegében), hogy előnyre tehess szert a játék közben. Pl. gyorsabb a karakter, több pénzzel kezdesz stb. Sőt az igazán profi megoldások csak akkor fejtettek ki valamilyen kívánatos hatást, ha egy billentyűkombinációt lenyomtál. Egyes nagyon kifinomult megoldások pedig egyenes bele lettek építve az igazi programba. Sajnos manapság ezt az ún. crack tehát másolásvédelem eltávolítására használják (ha tetszik egy játék vedd meg és támogasd a fejleszőket!).

Tipikusan az élelmesebb fiatal generáció hajlamos csalásokhoz folyamodni, tapasztalatom szerint a sorozatos sikertelenségből fakadó frusztráció miatt. Nem szégyen ez, figyelembe véve, hogy a legtöbb retro játék - mivel elég rövid játékidővel kecsegtettek - direkt nehéz fokozatra lettek hangolva, hogy ne lehessen hamar végigvinni. Sőt, tipikusan menteni sem lehet a korai játékokban, és ha elfogy az összes életed/próbálkozási lehetőséged újra kell kezdeni teljesen a legelejéről!

Én nagyjából a serdülő kor végén szoktam le teljesen a csalásokról. Sajnos be kell látni, hogy a játékok elvesztik a varázsukat, nincs kihívás csalással. Eltűnik az elégedettség érzés ha sikerül jól venni egy akadályt. Én azt javaslom hogy csak végszükség esetén folyamodj csaláshoz, pl. ha úgy érzed hogy önhibádon kívül nem tudsz továbbhaladni. Előfordulhatnak hibák minden játékban.

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: