Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Látogatók

1.png4.png2.png4.png5.png3.png3.png
Ma72
Tegnap69
Héten410
Hónapban800
Összesen1424533

6
Online

2021. június 12. szombat, 22:48

Legújabb hozzászólás

 • Prince of Persia 1

  fülöp fanny 2020.08.06 15:52  
 • Astérix : Operation Getafix

  Tajti Dániel 2020.06.24 21:23
  Sziasztok Retro.Games.hu oldal kezelői! Azt szeretném kérdezni, nem tudjátok véletlenül az Astérix ...

  Bövebben...

   
 • Lemmings

  Buday Éva 2018.10.14 22:43
  :lol:

  Bövebben...

Little Computer People

Ez a játék volt az első élet szimulátor, jóval megelőzve a Maxis által jegyzett Sims sorozatot. Igaz, hogy sokkal kötöttebb játékmenetet kínál mint a kistestvére, így is figyelemre méltó népszerűségnek örvendett, formabontó volt - a tucatjátékok uralta - maga korában. 1985-ben jelent meg Commodore 64 számítógépre, az Activison gondozásában. Ugyanebben az évben követte egy Amstrad CPC, Atari ST, ZX Spectrum és Apple II verzió is, rá egy évvel pedig az Amiga változat.

A szoftverhez egy könyvecskét is mellékeltek, amiben úgy mutatták be a játékot, hogy "minden számítógépben emberkék laknak", akik saját személyiséggel rendelkeznek. Rád van szükségük, hogy gondozd, felügyeld és elfoglald őket. Az induló képernyő után létre lehet hozni kísérleteket, vagy folytatni egy megkezdettet. Minden kísérletben kicsit más-más virtuális emberke mindennapjait lehet nyomon követni. Add meg a nevedet, és indulhat is a játék.

Az első pár percben nem lehet irányítani a kis számítógép emberkét, saját magától felfedezi a házát. A házat oldalnézetben láthatod, ami kétszintes, plusz a tetőtér. Mindenféle szoba van, melyek más-más tevékenységet nyújtanak az emberkéd számára. Az emberkét megkérheted, hogy foglalkozzon valamivel, de ha hagyod, akkor magától dönti el mit fog csinálni.

Az emberkét parancsok begépelésével lehet irányítani. Mivel eléggé szentimentális lények, udvariasan kell megszólítani. Ha parancsolóan, vagy egyenesen bántóan szólsz hozzá megsértődhet és nem fog hallgatni rád!

A számítógép emberkék számára az idő kellemes eltöltése a legfontosabb, és barátságos, társas lények. Szeretnek olvasni, számítógépezni és játszani. Többféle mini játékot tudsz vele játszani, ilyenkor ti ketten játszotok, pl. kártyajátékot.

A floppy lemezes változat tulajdonképpen a teljes változat, a kazettás kiadásból hely hiány miatt kihagytak pár elég fontos funkciót (nincs bevezető, az emberkének nincs emlékezete, és néhány mini játék is hiányzik többek között).

A digitális játéktörténelem egyik kihagyhatatlan darabja, Will Wright - a Sims tervezője - bevallottan sok-sok inspirációt gyűjtött belőle.

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: