Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Legújabb hozzászólás

 • Maniac Mansion

  Zerko 2016.07.17 08:37
  Kiváló bemutató, élvezet volt olvasni!

  Bövebben...

   
 • Turrican

  flexaplus 2015.09.16 02:32
  Miután elolvastam, a legtöbb témában egyet tudok érteni veled. Remélem nem kezdesz el majd úgy írni mint ...

  Bövebben...

   
 • Atlantis

  Guest 2015.09.01 13:24
  Zseniálisan megírt cikk. Nagyon jó hozzáállás.

  Bövebben...

Sharkey's 3D Pool

Csillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A MicroPlay adta ki, és az Aaardvark fejlesztette a DOS korszak legmenőbb biliárd játékát ami 1990-ben jelent meg. Azért volt kuriózum, mert 2D és 3D nézetben is lehetett hódolni ennek a nagyszerű hobbinak a számítógép előtt ülve.

A három játékmód hosszú időre képes volt lekötni a játékost: gép elleni mód, trükkök végrehajtása, és torna. Természetesen a torna volt a legizgalmasabb, ahol kieséses alapon kellett egyre profibb ellenfelekkel megmérkőzni, hogy a végén magával a címadó Sharkey nevű figurával kerüljünk szembe. Nos Sharkey aztán tud, nem holmi kocsmai önjelölt műmájer. :)

A relatíve egyszerű, kevés színt felvonultató megjelenítés és a tompa hangzású effektek bőven megadják az alaphangulatot. Textúrázás és shadelés nélkül képes realisztikus hatást kelteni. A 3D nézet nagyon profi rendszert használ, hihetetlenül gyors, akadozás mentes 360 fokban forgatható és mozgatható kamerát tesz lehetővé. Az irányzékot egy kék színű szaggatott vonal (vektor) jelzi. Egyes játékmódokban a felülnézeti módban lehetőség van megtekintetni a fehér golyó várható útjának szimulációját. A lökés erősségét is természetesen lehet szabályozni egy csúszkán, valamint a fehér golyó érintésének a helyét!

Letöltés és játékmenet videó a cikk végén!


8 vagy 9 golyós variánst is lehet játszani. A versenyekben megszokott szabályok érvényesek legjobb tudomásom szerint. A fehér golyót adott helyzetben manuálisan lehet tetszés szerint elhelyezni.

A játék elején létre kell hozni egy profilt, amiből akár több is lehet párhuzamosan, bármelyiket lehet folytatni (kvázi egy gépen többen is lehet játszani). A profilhoz nem tartozik portré kép, helyette egy misztikus facebook szerű sziluettet lehet látni. Tartozik hozzá ellenben egy számla. Bizonyos nevezési díj ellenében lehet tornán részt venni. Ha jól szerepelsz a tornán a második helyezésért 5000 dollárt, míg az első helyezésért 1000 dollárt lehet nyerni amit jóváírnak a számládon.

Talán az egyetlen negatívum ami eszembe jut az a ritkán de előforduló eset amikor a két szélső lyukba a totálisan lelassult fehér golyó látszólag indokolatlanul lemegy :) És persze mindig akkor amikor Sharkey az ellenfél. Apropó Sharkey, nos ő pedig túl profi, így ritkán lehet első helyezést elérni.

Ez a játék volt az egyike azon keveseknek amik elültették bennem a 3D játékok iránti érdeklődést anno domini.


Videó: Sharkey's 3D Pool - játékmenet


Letöltés: Sharkey's 3D Pool (99 Kb)


Online játék: Sharkey's 3D Pool


Csalás: Sharkey's 3D Pool

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés


játék bemutató találomraJáték Találomra

Klax

A Klax lényegében a tetris unokatestvére, egyszerű de addiktív. 1990-ben jelent meg a Tengen kiadásában jó sok videojáték masinára, többek között Amiga, Atari, Nintendo NES, DOS stb. A Commodore 64 portját a legtöbben egy 4 játékot felvonultató cartridge válogatásról ismerhetik, amin olyan nagy címek kaptak helyet mint pl. a Fiendish Freddy's, meg az International Soccer. De, különálló játékként is kapható volt lemezen és kazettán is.

Játékmenet videó a cikk végén!

Bővebben...:

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: