Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Fiendish Freddy's Big Top O' Fun

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Ha létezik olyan kategória a számítógépes játékok közt, hogy "cirkuszos" akkor szerény véleményem szerint a Fiendish Freddie viszi a pálmát. Tökéletes társasági játék hiszen többen egymással versengve is lehet játszani. Imádtam anno a haverokkal játszani, vicces, gyerekeknek szánt ügyességi mini-játék gyűjtemény.

1990-ben jelenleg meg a porondon, a Gray Matter fejlesztette, és a Mindscape adta ki. A Commodore 64 változat egy nagyon jól sikerült port, de elsőnek Atari ST-re jelent meg, majd IBM PC, Amiga, ZX-Spectrum valamint CPC gépre.

Végigjátszás videó a cikk végén!


Történet

A történet dióhéjban arról szól, hogy egy cirkusz 10 000 $-al tartozik egy befektetőnek, aki egy keserédes napon megjelenik és a cirkusz ledózerolásával fenyegetőzik ha nem kapja vissza a tartozást. A cirkusz helyére már el is képzelte milyen luxus hoteleket fog felhúzni.

A porondmester végső elkeseredésében nekilát megrendezni egy óriási 6 műsorszámból álló show-t, hogy előteremtse a pénzt. A műsorszámokat 5 bohócokból álló zsűri bírálja el, és az előadás minőségének tükrében ajánl fel pénzösszegeket az előadásért.

A befektetőnek azonban esze ágában sincs elfogadni a pénzt még ha össze is tudnák szedni. Ezért felbéreli a gonosz Fiendish Freddy-t, aki lépten nyomon megpróbálja ellopni a show-t - szó szerint!

Diving (Merülés)

A játékosnak négy, egyre növekvő magasságról kell leugrania egy vízzel teli dézsába. A dézsák egyre kisebbek, így minél magasabbról ugrik a játékos annál nagyobb pontosság kell. A negyedik ugrásnál már csupán egy pohár víz a cél.

Pénzt a sikeresen elvégzett ugrások után, valamint az ugrás közben végrehajtott mutatványokért lehet gyűjteni.

Freddy egy óriási hajszárítóval időnként megpróbálja a pálya szélére fújni a játékost - így rontva el az irányzékot.

Ha egy nehézségi fok nem sikerül a többit már nem lehet lejátszani.

Juggling (Zsonglőrködés)

Szintén négy nehézségi fokozaton lehet bizonyítani. A játékosnak egy egykerekűző bohócot kell irányítania, és a jobb oldalról bedobált tárgyakkal zsonglőrködni. Minél nehezebb a fokozat annál több tárgyat dobnak be. Előfordul hogy a tömegben elkeveredett babákat dobnak be amit vissza kell dobni.

Freddy időnként bombákat és rakétákat próbál odadobni a játékosnak, amit ha nem sikerül visszadobni neki, és leesik a földre a játékos felrobban és a műsorszámnak vége.

Ha egy nehézségi fok nem sikerül a többit már nem lehet lejátszani.

Trapeze (Trapéz)

A cél jobbról balra haladva a himbálózó köteleken átugrani. Időről-időre tüzeskarikák és más mozgó célpontokon is túl kell jutni.

Ha túl sokáig nem ugrasz el egy himbálózó kötélről, Freddy jön egy sugárhajtású öltözetben és egy óriási ollóval próbálja a kötelet elvágni.

Knife throwing (Késdobálás)

A játékosnak egy forgó keréken elhelyezett lufikra kell kést dobálnia, de a keréken - természetesen - egy hölgy is van. Így aztán nagyon óvatosan kell célozni. Csak előre meghatározott számú kés áll rendelkezésre.

Freddy szokás szerint bombák bedobálásával próbál keresztbe tenni. Ha eltalálsz egy bombát az felrobban és vége a számnak.

Tightrope (Kötéltánc)

A cél természetesen egy vékony kötélen végigmenni a magasban. A játékosnak egy rúddal kell egyensúlyban tartania a kötéltáncost. Ha a rúd piros színűvé válik akkor azonnal ellensúlyozni kell a másik irányban, különben leesik a kötéltáncos.

Freddy ebben a műsorban a legszemetebb! :( Többféle trükkel is próbálkozik. Nehéz, de valahogy ebben mégis mindig jó voltam.

Human Cannonball (Emberi ágyúgolyó)

A végső megmérettetésben a játékosnak egy ágyúból kilőve kell megérkeznie egy célpontba. A puskapor mennyisége állandó, így tehát a kilövés sebessége is. A kilövés szögét kell jól eltalálni.

Freddy csak akkor lép közbe, ha a játékos túl sokáig nem dönti el a kilövés szögét, és ilyenkor megsemmisíti az ágyút.


Videó: Fiendish Freddy - Végigjátszás

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: