Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Rasputin

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A Rasputin című játék egy izometrikus ábrázolású - alapvetően kaland, - platform játék. 1985-ben adta ki a Firebird, és az LT Software fejlesztette, a zenéjét pedig Rob Hubbard komponálta, - ami lényegében több jól ismert orosz népdal és klasszikusok feldolgozása, némi eredeti dallammal összemixelve, nagyon cool! :). A Rasputin egyszemélyes játék. A Commodore verzió csak egy port, az eredeti ZX-Spectrumra készült Paul Hibbard jóvoltából, de a játék megjelent még Amstrad CPC gépre is.

Habár a játéktér ahol a főhös mozog mindig csak egy színből van kirajzolva, maga a grafikai részletesség - eleve ugye minden izometrikus - kíváló! Ráadásul kihívást is rejt a játék ha végig szeretnéd vinni.

A főgonosz természetesen maga Rasputin szelleme! :) Ő egy valós személy volt, az orosz cárnak a főpapja, akiben azonban az orosz nép nem bízott meg, mondván túl nagy hatalomra és befolyásra akar szert tenni a királyi udvaron belül. Végül merénylők végeztek vele. Ennyit a töri leckéről, lássuk a részleteket.

A cikk végén megtekinthető egy végigjátszás videó!

A játék célja

A főhősnek meg kell semmisítenie a Hét Bolygó Drágakövét, mely ékszerek adják Rasputin szellemének erejét. A drágakövek megtalálásához először 8 bűbájt kell semlegesíteni, amit Rasputin nevében idéztek meg.

Játékmenet

A bűbájok semlegesítéséhez a hét különböző bolygó alvilágába kell belépned, melyek a tér-idő sík között lebegnek. Lényegében mindegyik több szobából épül fel, és labirintus szerű a felépítésük.

A kaland során segítségedre lesz a mágikus kardod és pajzsod, azonban erejük idővel elvész ha használod, mint a gyertya fénye (a képernyő alján van jelezve). Keresd meg a Rasputin nevével megjelölt köveket és állj rájuk, hogy visszatöltsd a kard és pajzs erejét.

Amint megszerzed az összes kő erejét egy-egy dimenzióban, Rasputin elméjének a haragja meg fog testesülni a sötét oldal egyik lényében. Győzd le ezt a szörnyet, mire az átváltozik egy varázskővé, amely az erő rúnája. A rúnákat felszedheted, és ilyenkor a lelked részévé válik.

A legtöbb kő regenerálja a főhőst, életerőt ad, vagy javítja a fegyverzeted erejét. A legfontosabb közülük azonban a Menny Szeme, ami megvéd Rasputin Gonosz Szem lényétől, valamint semlegesíti mind a 8 bűbájt amit Rasputin nevében idéztek meg. Amikor felszedsz egy ilyen követ, a varázslat harmónia kijelző a képernyő alján megmutatja annak a szobának a színét, ahol a Menny Szeme aktív. Ha egy megfelelő színű szobába lépsz, már felszedheted azt a rúnát amit a szem védelmez.

Amint megszerzed mind a nyolc rúnát, képes leszel felszedni mind a nyolc bolygó ékszerét, és ezáltal megsemmisíteni Rasputin gonosz tervét.


Összességében egy nehéz, ám kidolgozott játék. Mindig is lenyűgöztek a részletesen kitalált, kaland elemekkel rendesen megtűzdelt, alátámasztott Commodore éra béli játékok.


Videótár: Rasputin (Végigjátszás)


Csalás: Rasputin

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: