Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Legújabb hozzászólás

 • Astérix : Operation Getafix

  Tajti Dániel 2020.06.24 21:23
  Sziasztok Retro.Games.hu oldal kezelői! Azt szeretném kérdezni, nem tudjátok véletlenül az Astérix ...

  Bövebben...

   
 • Maniac Mansion

  Zerko 2016.07.17 08:37
  Kiváló bemutató, élvezet volt olvasni!

  Bövebben...

   
 • Turrican

  flexaplus 2015.09.16 02:32
  Miután elolvastam, a legtöbb témában egyet tudok érteni veled. Remélem nem kezdesz el majd úgy írni mint ...

  Bövebben...

Cannon Fodder

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Cannon Fodder 1993-ban jelent meg Amiga gépre, a Sensible Software fejlesztette, és a Virgin Interactive adta ki. Az Amiga verzió nagyon szépen néz ki, de én valójában DOS-on találkoztam vele, és ha jól emlékszek egy ilyen "régi klasszikusok" jellegű válogatás CD-n volt meg. A Virgin portolta még Atari ST, Archimedes, Jaguar, Mega Drive, 3DO, de még SNES-re is.

Kicsit zavarban vagyok mely stílushoz lehet leginkább besorolni, első ránézésre stratégia, de nem olyan komplex, hisz építeni nem lehet. Lövöldözős shoot-em-up? Igen lehet és kell is benne lövöldözni, de talán annál meg kicsit fejlettebb. Taktikai talán ez a legjellemzőbb. A játék nem veszi túl komolyan magát, már az intro alatt is egy reggae zene szól. Ez egy szórakoztató, helyenként humoros játék, amivel könnyen el lehet múlatni az időt.

Játékmenet

Mint írtam többféle játékelemet ötvöz a játék. Alapvetően pályákat kell teljesíteni, és minden pályán egy kisebb osztagot kell kommandírozni (max 5 katona). A katonák gépfegyverrel vannak felszerelve, talán ez a magyarázata annak, hogy az ellenségeket elég egyszer eltalálni. Sajnos az osztag tagjai is hamar hullanak. Az ellenségek minden pályán kicsit nehezebbek, sőt egy idő után már tankok, helikopterek, és ágyúk is felbukkannak. Egyes ellenségek immúnisak a gépfegyverre, ilyenkor gránátot és rakétát kell használni. De ezekkel a speciális töltényekkel spórolni kell, mert limitált a mennyiség, és ha nem marad elég töltény egyes pályák nem vihetők végig. Vannak felrobbantható tárgyak is, pusztító hatósugarú robbanást eredményezve.

Minden pályán egy a cél: az összes ellenség kiiktatása. Ez magában foglalja a az olyan épületeket is, amiből újabb és újabb katonák jönnek ki.

A játékban 32 küldetés van, de az egyes küldetések több pályából állnak, így összesen 72 pálya van. Minden küldetés egy bizonyos helyszínhez van kötve, ami lehet dzsungel, sivatag, havas stb. Néhány pályán előfordulnak interaktív tárgyak és lehetőségek is, de még csapdák is. Nem árt óvatosnak lenni.

Tehát összességében elég sokrétű a játékmenet, de aki a 4x játékokat kedveli talán nem lesz annyira lenyűgözve.

Az irányítás intuitív, és teljes mértékben point-and-click. A katonák csapatokba rendezhetőek, és ilyen értelemszerűen több pozíciót is fel lehet venni az ellenséggel szemben. Ez akkor hasznos amikor nagy a túlerő.

A fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek a részletes grafikai megvalósításra, de az egész játékon látszik hogy törődtek vele. A pályák jól átgondoltak, mindig van kihívás, valami "történet vonal" a küldetésekben és természetesen némi humor.

Fogadtatás

Bár egyesek kritizálták a játék humoros hangvételét, a készítők eredeti célja az volt hogy egy szórakoztató, és háború ellenes üzenetet hordozó játékot készítsenek. A sajtó méltatta a játékot, az Amiga magazin 90%-ra értékelte, de volt olyan lap amelyik az év játékának kiáltotta ki.


Videó: Cannon Fodder - végigjátszás (Sega Mega Drive)


Csalás: Cannon Fodder - Amiga


játék bemutató találomraJáték Találomra

Skiing

A Skiing egy korai, és igen jól sikerült síelős játék, az Activison fejlesztette. Egy olyan alapjáték ami később számtalan platformon felbukkant (pl.: windows klónja Ski néven ismert). Pályafutását az Atari 2600-on kezdte 1980-ban.

A játék célja lesiklani egy hófödte lejtőn, egészen a célig, minél gyorsabb időrekordot állítva fel. Ez a Downhill mód.

A játékot kicsit nehezebbé lehet tenni a második játékmóddal, amiben a kék póznák között szlalomozva kell lesiklani.

Bővebben...:

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: