Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Sanxion

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

1986-ban jelent meg a Thalamus jóvoltából a Sanxion, ami egy side-scrolling (oldalnézetes) shoot'em up (lövöldözős) játék, sci-fi környezetben. Az eredeti C64 változatot 1989-ben követte egy ZX-Spectrum kiadás is. Egyszemélyes játék. Zenéjét az általam nagyra tartott Rob Hubbard szerezte, és tulajdonképpen a köszöntő képernyő alatt Prokofiev "Dance of the Knights" klasszikusát változatta SID zenévé (mostanában egy reklám aláfestőjeként is futtot kis hazánkban).

A játék a szokásos sémát követi: pályákon kell balról-jobbra haladva eljutni a célig, úgy hogy közben elkerüld az akadályokat, és minél több ellent likvidálj. Az űrhajó sebessége változtatható, és ezen felül minél közelebb vagy a képernyő közepe felé annál gyorsabb az alap tempó (vannak szakaszok ahol megváltozik ez az alap sebesség). Az űrhajó és maga a megjelenítés egyébként nem teljesen oldalnézetes, némi térhatás érzékelhető. A képernyő ráadásul kétfelé van osztva, így kapásból két nézetet is kapsz :)

Alapvetően kétféle pálya van a játékban, az egyszerűbbekben az ellenségek hasonló módon és időben bukkannak fel. Másokban azonban, ahogy a környezet (háttér) megváltozik az ellenségek önmegsemmisítést hajtanak végre, és más típusú ellenség bukkan fel. Vegyesen váltakoznak ezek és más minták a játék során.

Minden pálya végén bónusz körök is vannak, ahol fel lehet szedni a fegyverzetet javító készleteket.

Érdekességszámba megy, hogy a játék a Thalamus által kifejlesztett Cyberloader ún. fast-loader kóddal tölti be magát, ezáltal jócskán gyorsabban el lehet kezdeni játszani. A 80-as évek gaming sajtója méltatta a szoftvert és a zenéjét, természetesen a C64 kategóriát figyelembe véve.


Kapcsolódó videó: Sanxion - Végigjátszás

Kapcsolódó videó: Prokofiev - Dance of the Knights


Csalás: Sanxion

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: