Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Klax

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Klax lényegében a tetris unokatestvére, egyszerű de addiktív. 1990-ben jelent meg a Tengen kiadásában jó sok videojáték masinára, többek között Amiga, Atari, Nintendo NES, DOS stb. A Commodore 64 portját a legtöbben egy 4 játékot felvonultató cartridge válogatásról ismerhetik, amin olyan nagy címek kaptak helyet mint pl. a Fiendish Freddy's, meg az International Soccer. De, különálló játékként is kapható volt lemezen és kazettán is.

Játékmenet videó a cikk végén!

A játékmenet mint mondottam nagyon egyszerű, ám hosszú időre képes lekötni. A játéktér 3D, a felső részről színes forgó kockák hullanak alá, amiket egy általad irányított kosárral kell elkapni. Alul 5 rekesz található, és ezekbe tudod kiüríteni a kosarat. A kosárban több kocka is elfér. A lényeg, hogy az alsó rekeszekben olyan oszlopokat alkoss, hogy 3 azonos színű kocka legyen egymáson. Ilyenkor az ominózus 3 kocka eltűnik és pontokat kapsz. Természetesen a játékot úgy lehet elveszteni ha betelik az összes oszlop - pont mint a tetrisben.

A játék egyre nehezedő szintekre épül. Előrehaladtával a kockák egyre gyorsabban jönnek, és több "klax"-ot, vagy más kombinációt kell elérned. A Klax lényegében az amikor 3 azonos színű egymáson lévő kocka eltűnik. Van, hogy keresztben, vagy sorban kell lennie az azonos színű kockáknak!

Ajánlom minden korosztálynak. Nem néztem utána, de elképzelhető hogy mobilos app vagy webes formában is készült feldolgozása.


Videó: Klax - játékmenet


Csalás: Klax

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: