Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Entombed

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A játékot az Ultimate Play The Game csapat fejlesztette, és saját maguk adták ki 1985-ben. Az egyiptomi téma nagyon megihlette őket, mert később a The Staff of Karnath is erre épült.

A főhőst Sir Arthur Pendragonnak hívják, és egy egyiptomi sírkamra járataiban játszódik. Alapvetően arcade akció, de megvan a saját egyénisége a játéknak. A kézikönyvben (ahogy ez a Commodore érában szokás) el lehet olvasni az alaptörténetet: Arthur egy Osiris Szeme nevű relikviát akar felkutatni, de amikor megtalálja észleli hogy földöntúli a tárgy. A kriptában zajokat vél felfedezni és hamarosan ellepik mindenféle megmagyarázhatatlan jelenségek és szörnyek...

Engem elsősorban pont az egyedisége fogott meg. A sok korabeli Commodore játékot megszégyenítő, harmonikus színvilágú izometrikus pszeudo 3D grafika és az egész ráépülő motor nagyon jól sikerült.

A játék célja természetesen megmenekülni a sírkamrából, de az út során mindenhol veszélyek leselkednek a főhősre. A játéktér többféle pályatípusból van felépítve, vannak egy képernyős szoba jellegű helyszínek, és nagyon gördülékenyen scrollozó folyosók is. Nekem az is tetszik benne, hogy nem kizárólag az akcióra van kihegyezve, hanem logikai feladványokat is meg kell oldani, amik jól kihasználják az egyiptomi témát.

A játékos egy ostorral tud bizonyos ellenségeket el tenni láb alól, de pl. az ajtók előtt logó óriáspókokkal és szobrokkal nem lehet mit kezdeni. Azokat óvatosan ki kell kerülni. Az ellenségekből egyre több jelenik meg ahogy észrevettem, némelyik véletlenszerűen mások időzítve bukkannak fel. A legjobb taktika ha folyamatosan haladsz előre, így a legtöbb utol se ér, és csak azokkal foglalkozol melyek tényleg közvetlen veszélyt jelentenek.

A játék nagyon hasonlít a Rasputin-hoz, mivel a kijutáshoz ereklyéket kell összeszedni, és így újabb helyek nyílnak meg. De a grafika és a feladványok is hasonlóak. A főhős ugrani is tud, de arra csak egy mini játék során, illetve elvétve van szükség.

Az intró zene engem annyira nem nyűgözött le, kb. az volt az érzésem hogy házon belül akarták olcsón megoldani, és aki komponálta nem csak a commodore SID csipjéhez nem értett, de a zenéhez se nagyon. Sebaj ez abszolút elnézhető, főleg akkori szemmel.


Videó: Entombed - Végigjátszás


Csalás: Entombed

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: