Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Boulder Dash

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

Sok tekintetben az egyik legjobb arcade C64 játék. Egyszerű alapokra épül, és mégis addiktív, a kivitelezés pedig a gép lehetőségeit rendesen kihasználja.

A játék 1984-ben jelent meg, Peter Liepa fejlesztette, szerezte a zenéjét, és a First Star Software adta ki. Egy és kétszemély módban is játszható (a játékosok egymást követik). A játék csak angol nyelven jelent meg, kizárólag floppy lemezen.

Egy fickót (Rockford) kell mozgatni az oldalnézetes (+ scrolling technika) pályákon. Az irányításhoz a joystick és/vagy a billentyűzet is használható. A feladat: összegyűjteni az összes kristályt egy bányában. 16 pályán kell bizonyítani, de lehetőség van választani 5 nehézségi fok közül.

Az eredeti játékot később 4 folytatás követte. A negyedik kiadás "Építő készlet/Construction Kit", volt az első hivatalos verzió amiben saját felhasználói pályákat lehetett készíteni.

Rockford, és a pálya igen szépen meg van rajzolva, ahhoz képest hogy a C64 palettája 16 színt tesz lehetővé. Sőt az egyes sprite-ok csak a paletta pár színét használhatják csak - később jelentek meg újabb technikák.

Értelemszerűen Rockford mozogni képes, négy irányban, valamint hatással van a pályára. Ha ütközik egy földes területtel oda beássa magát (eltűnik a kocka). Ha egy szikla alá mozog, a szikla elindul lefelé - húzza a gravitáció... Hamar rá fogsz jönni tehát, hogy minden az - előre - tervezésről szól.

A cél továbbra is összegyűjteni az összes kristályt a pályán. Ha egy kő eltalál veszítesz egy elétet. Minden játék 3 élettel indul, és extra életet kapsz minden 500 pont után! A későbbi pályákon lesznek ellenségek, akiket csak úgy győzhetsz le ha rájuk esik egy szikla - erről neked kell gondoskodni. Ezek után kristállyá változnak!

Amint megvan az összes kristály, irány a kapu, ami elvisz a következő pályára.


Régen (80-as évek) úgy fordították a magyar szakirodalomban a "platform" játékokat, hogy "bánya játék". Nos, a Boulder Dash legalább szó szerint az, és igen szórakoztató arcade játék, megjelenésekor megőrültek érte! :)


Videó: Boulder Dash - Végigjátszás


Csalás: Boulder Dash

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: