Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Fairlight

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

A játék egy arcade típusú kalandjáték, monokróm, de 3d izometrikus ábrázolással. A helyszínek között váltakozik a paletta szín. Bo Jangeborg és Jack Wilkes fejlesztették, az EDGE Games-nél 1985-ben. A játék nagy sikert aratott, több mint 50 ezer példányt talált gazdát, és 1986-ben megjelent egy folytatás is, a Fairlight II.

A játék megjelent Amstrad CPC-re, és ZX Spectrum-ra is. A Commodore verzió azonban jobban teljesít összehasonlítva.

A játék címe miatt, könnyen összefüggésbe hozható - tévesen! - az azonos nevű c64 demó csapattal.

A hivatalos kézikönyvben így írnak a játékról (fordítás angolról):

Üdvözöllek a Fairlight világában! Egy olyan helyre készülsz belépni, melyet varázslat és csodák öveznek.

A Fairlight a kor legjobb 3 dimenziós megjelenítésű grafikus kaland játékát képviseli. A Fairlight attól válik különlegessé, hogy tartalmaz egy ún. "3-D Worldmaker" technikát, ami tulajdonképpen egy programozási környezet.

Az objektumok és karakterek a való életből ismert tulajdonságokkal rendelkeznek, pl. úgy mint súly, nyomaték és néha egy bizonyos fokú intelligencia is. Ugyanakkor, te mint a játék hőse (Isvar), hiába rendelkezel 5 zsebbel amibe tárgyakat pakolhatsz, nem biztos hogy 5 tárgy fog beleférni. Függ a tárgyak súlyától is. Sokféle tárgy bír varázserővel.


FAIRLIGHT 1: Bevezetés - A fény felcsillan

Egy haldokló föld.

Nem tegnap éjjel történt. Fairlight földje egy időben még szépséges hely volt, egy tisztességes fajjal benépesülve, hatalmas királyokkal és királynőkkel. De a szépség, elhalványult. A vezetők egyre csak gyengültek.
A fény örökre kihalt.

A Nagy Öregek által jegyzett történelem könyvek már rég eltűntek.
Egy föld, ahol úgy tűnt a nap örökké sütni fog minden nap, a tiszta kék ég fölött. Egy föld ahol a varázslat mindenhol ott volt, mindenben és mindenkiben...

Senki nem tudja pontosan, mi romlott el, ellenben a helyiek legendáiból és magyarázataiból nem volt hiány. Csak a Avars Vár állt már egyedül, csendesen Avarslund pusztáin - Fairlight Királyának az utolsó ismert tartózkodási helye, King Avars volt az utolsó uralkodó amikor a föld még tele volt varázslattal, a hanyatlás előtt...

Te, mint Isvar, a véletlen folytán be tudtál jutni a kastélyba - vagy tényleg véletlen volt? Egy hang suttogott veled. Azt mondta neked, hogy ő Segar a Hallhatatlan, a Fény Mágusa, és egy toronyban tartják őt fogságban. "Eredj!", mondta a hang, "Keresd a Fény Könyvét, ezek között a falak között, és hozd el nekem. Utána talán képes leszek újra fényt vinni ebbe a földbe..."


Érdekességek:

  • Az Edge nem volt hajlandó fizetni Bo Jangeborg-nak a Fairlight-ért, kivéve ha aláír egy szerződést, hogy még több játékot fog készíteni az EDGE-nek.
  • A Fairlight II, Bo jóváhagyása nélkül jelent meg.
  • Az eredeti kiadásban volt egy bug ami miatt képtelenség volt végigvinni a játékot. Az alább megtekinthető végigjátszást egy patch-elt verzión készítették.
  • A kézikönyvben úgy kezdődik a történet mesélés, hogy Bevezetés. Ez amiatt van, mert tervbe volt ugyan véve egy folytatás (nem a második részre gondolok), de sosem készült el.

Videótár: Fairlight - Végigjátszás


Csalás: Fairlight

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: