Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Ghostbusters

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A kultikus Ghostbusters című film feldolgozását Commodore 64 gépre, az Activision fejlesztette. A játékosok 1984-ben vehették magukhoz az alkotást, hajlékony lemezen és magnó kazettán egyaránt. Csak és kizárólag angol nyelven jelent meg, kifejezetten egyszemélyes játékra kihegyezve. Nehéz besorolni, de alapvetően arcade típusú. Mivel a film - úgy érzem - mai szemmel is egyedinek mondható, úgy a játék is kreatívan kihasználja a bemutatott univerzumot.

"Who do you call? Ghostbusters!"

A játék a töltés után egy intró képernyőt hív be, felcsendül a jól ismert Ghostbusters főcím és karaoke szerűen a szöveg is megjelenik a képernyő alján. Nagyon hangulatos! Sokszor csak a zene miatt indítottam el régebben a játékot - akár emulálva. :) A SID hang generáló chip a C64-el konkurens gépek között a legjobbnak számított a 80-as években.

A város megkér hogy hozz létre egy szellemirtó franchise-t. Először add meg a neved. Ezután a program megkérdezi, hogy van -e már játékmentésed ilyen névvel. Válaszolj Y=igen, N=nem betűk egyikének megadásával. Új játék kezdésekor, 10 000 Kredit üti a markod.

Először össze kell állítani a speciális Ghostbusters járművet, amihez a - típustól függően - bővítő egységeket vásárolhat a játékos. A rendelkezésre álló kredit a jobb felső sarokban található.

Jármű bővítmények:

  • PK Energy Detector - figyelmeztet egy közeledő szellemre, amit "Slimer"-nek hívnak. Az épületet lilává változtatja.
  • Image Intensifier - Könnyebb észrevenni a Slimereket, amikor el akarod kapni őket.
  • Marshmallow Sensor - figyelmeztet a Marshmallow (nagy fehér szörny) közeledő megjelenésére. Az épületet fehérré változtatja.
  • Ghost Vacuum - felszippantja a "Roamer" típusú szellemeket (amikor az utcákat járod a járgánnyal)
  • Ghost Traps - A Slimerek elejtéséhez használható csapda. Enélkül nem tudsz pénzt keresni.
  • Ghost Bait - A Marshmallow Man elejtéséhez használható.
  • Portable Laser Confinement System - 10 Slimert tud a járműben tárolni. Utazási időt tudsz vele spórolni (nem kell annyit visszajárni a GHQ-ba).

A játék térkép nézetben kezdődik, ahol a város utcáit járhatod. Középen Zuul temploma, alul pedig a GHQ (főhadiszállás). Keresd a villogó piros épületeket és menj oda, ez jelzi egy Slimer jelenlétét az épületben. De először felülnézetbe kapcsol a játék és a járművet kell az utcán irányítanod. Ha megvan a Ghost Vacuum akkor felszippanthatod a Roamer szellemeket. Az épülethez érve, a jármű lelassul és lehúzódik.

Az épületnél újra oldalnézetbe kapcsol a játék, és a feladat: elkapni a szellemet. Ehhez a csapda fölé kell csalogatni, melyhez két szellemírtó lesz a segítségedre. Az irányítás elsőre kicsit nehéz, bele kell jönni.

A játék során a nem elkapott Roamerekből időnként összeáll a Marshmallow Man, és elkezdi a térkép nézetben pusztítani a várost. A megfelelő bővítő megvásárlásával legyőzhető.

Háromféleképpen végződhet a játék:

  • A Gatekeeper és a Keymaster egyesíti erejét a Zuul templomban és NEM gyűjtöttél több pénzt a játék során mint amivel kezdted.
  • Ha már a Gatekeeper és a Keymaster egyesítette erejét a Zuul templomban, és van elég kredited, csak 1 szellemirtót tudsz a Zuul bejáratához küldeni.
  • Sikeresen eléred a templom legtetejét, azáltal hogy két szellemírtót bejuttatsz a bejáraton.

Nem akarok többet spoilerkedni, inkább nézd meg a végigjátszást videót, vagy ha módodban áll próbáld ki a játékot. Ha a film tetszett akkor ez is tetszeni fog!


Videótár: Ghostbusters - Végigjátszás


Csalás: Ghostbusters

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: