Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Aztec Challenge

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Igazán örök darab, az Aztec Challenge egy 1984-es játék és Commodore 64-en volt a legnépszerűbb. Emellett megjelent Amiga, Atari konzolokra is. A fejlesztő Paul Norman egy személyben, a Cosmi nevű cég adta ki. Egyszemélyes ügyességi, akció játék. Lehetőséget ad kétszemélyes játékmódra, de a játékosok ilyenkor felváltva követik egymást. Megjelent magnókazettán és hajlékony lemezen, angol és spanyol nyelvi változatokkal.

Nagyon sikeres játék volt megjelenésekor, de később is népszerű maradt. Készült a 90-es évek folyamán egy felújított "remake" változata is - független fejlesztő műveként. Egyébként az eredeti játék grafikája is szépen kidolgozott - helyenként elnagyolt. Egyedüli negatívum, hogy kissé nehéz végigvinni - nagy kihívás.

A játékban tulajdonképpen egy Azték hőst alakítasz, őt tudod a képernyőn mozgatni. Ezen felül lehajolhatsz, és ugorni is képes vagy. A játék koncentrációt és jó reflexeket vár el.

A játék pályákra épül. Minden pálya egyre nehezebb. Kétféle pálya van: ahol hátulról látod a hőst, és előre haladsz, és olyan ahol oldalt kell balról jobbra haladni. Összesen 7 pályán kell bizonyítanod rátermettségedet. Az út során pontokat is fogsz gyűjteni. A pályák között láthatod a statisztikádat.

A pályák változatosak, és mind eléggé egyedi mind grafikát, és irányítást nézve. Az első pálya klasszikussá vált: ahogy futsz az Azték templom felé, két irányból néha nyilakkal lő rád az ellenség. Nagyon flash, ahogy a templom egyre nagyobbá válik ahogy "közeledsz" felé.

Más pályákon kígyókkal, vad vízzel, és egy leszakadt híddal gyűlik meg a bajod... Egyébként 4 fázis van a játékban, amik egyre nehezednek. Minden fázisban a korábban említett 7 pálya van.

Pl. A templomos pálya a második fázisban már sokkal sötétebb, démonikusabb. És persze nehezebb is!

A játék közben egy misztikus hangulatú zene szól, aminek a ritmusa egyre gyorsabbá válik ahogy haladsz előre a játékban.

Érdekesség: Paul Norman megpróbálta elkészíteni Atari 2600-ra is, de végül feladta, a technikai limitációkra hivatkozva.


Videótár: Aztec Challenge

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: