Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Battle Chess

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A sakk egy klasszikus táblás stratégiai játék, ami végigkísérte az emberiség történetének nagy részét. Igen addiktív, letisztult szabályokra épülő, kétszemélyes játék alapvetően. Mondanom sem kell, a számítógépes változatok is mindig nagy kedveltségnek örvendtek, sőt még a gép elleni "egyszemélyes" játékmódot is lehetővé tette.

Tehát, van egy király alapjáték, amit az Interplay még pikánsabbá és vonzóbbá tett az 1988-tól 1994-ig tartozó sikerszériájával a Battle Chess néven. Lényege, hogy a figurák a szemünk láttára kelnek életre: valóban szépen animált módon mozognak, és harcolnak. Ahogy a király diadalittasan és lomhán, addig a királynő kecsesen és bájosan suhan át a harctéren. De a legviccesebb természetesen az ütések!

 

Minden párosításnál más-más animációnak lehetünk tanúi. A bástya egész egyszerűen mindenkit felfal. A parasztok komikus módon vívnak, majd az ütközet egy tyúkszemre lépéssel nyeri el a végkifejletet. A királynővel érdemes az ellenség királyát kiütni, mivel olyankor egy igazi szerelmi drámának és szó szerint tőrbecsalásnak lehetünk szemtanúi. Összesen 35 féle egyedi, vicces ütés animáció van. Azok akik csak sakkozni szeretnének, egyszerűen átkapcsolhatnak egy 2D nézetbe.

A sakk tanulása, a tudás fejlesztésére szolgál, hogy a játékok elmenthetőek, betölthetőek, és vissza lehet vonni lépéseket!

A játék rengeteg gépre jelent meg, a teljesség igénye nélkül például: 3DO, Amiga, Apple IIgs, Commodore 64, DOS, Nintendo és Atari masinák.

A mesterséges intelligencia szerény véleményem szerint igen okos - Kasparov biztos nem ért velem egyet -, de persze választani lehet különféle nehézségi fokozatok közül is. A C64 és NES verzió kivételével a gép 30 000 különböző nyitó lépést - és az azokra való sikeres reagálást - ismer.

Az év végén fog megjelenni a Subdued Software által fejlesztett frissített Android és iOS verzió.

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: