Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Pizza Tycoon

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag inaktív
 

Amikor 1994-ben megjelent ez a játék - a Cybernetic Corporation fejlesztése - tele volt a piac, unalmas, olcsó Tycoon jellegű játékokkal. Igazi felüdülés volt ez az alkotás, elsősorban a vicces kézzel rajzolt grafikák, és a hangulatos játékmenet volt ami igazán feldobta! Ebben a játékban egy pizza birodalmat kell felépítened, de jó olasz lévén, még a maffiai is meg fog keresni... Ha okosan sakkozol, és elvállalsz bizonyos dolgokat, az "jó hatással" lehet a legális pizzás vállalkozásodra :)

A játékban több városban is megvetheted a lábad, és a vállalkozásod. A játék elején kell egy szülővárost választanod, ahol - a könnyű fokozat választása esetén - rögtön van 1-2 éttermed. Éttermet bármikor nyithatsz újat is, hiszen a térkép nézetben meg tudod nézni mely ingatlanok bérelhetők vagy vásárolhatók meg. Vásárolni (buy) mindig drágább, ez egy egyszeri díj. Bérelni (rent) az elején jobban megéri, viszont kalkulálj a havi díjjal.

Az új éttermeket te rendezheted be. A város különböző kerületeiben, más-más a demográfia, ezt az információs panelen nézheted meg. Ennek megfelelően kell berendezned a pizzériát, pl: mást szeret egy hippi, mint egy nyugdíjas :)

Az éttermekben be kell rendezni egy másik helységet is: a konyhát. Csak vegyél pár sütőt, a forgalomnak megfelelőt. Az elején érdemes spórolni, nem csak ezen! Később könnyebb bővíteni, fejleszteni, csak legyen miből...

Beindulhat a nagy sütögetés, el kell készítened a saját pizzáidat, amihez rengeteg alapanyag áll rendelkezésre! És ráadásul ezeket még tovább őrölheted, apríthatod, paszírozhatod stb.. hogy kisebb mennyiségben, és más külalakban tudd a tésztára feltenni. Hmm. már éhes is vagyok! :)

A játékban van egy beépített másolás védelmi mechanizmus. Egész pontosan, amikor egy új játékot kezdesz, először meg kell csinálnod 5-10 pizzát, és pont úgy ahogy a játékhoz kapott kézikönyvben láthatod. Nos, kézikönyv nélkül nagyon nehéz (ha egyáltalán lehetséges) ezeket a pizzákat reprodukálni, így érdemes neten először utánanézni. Ha a feltétek mennyisége megegyezik az már fél siker, de a játék nézi hogy melyik alapanyagot milyen állapotban és a pizza melyik részére teszed fel!

 Ez némileg rontja az összképet, még akkor is ha nekem speciel megvan a kézikönyv. Unalmas megcsinálni őket újra meg újra...

A maffia megkerülhetetlen. Minden új éttermed megnyitása után x idő után meg fognak keresni, hogy védelmi pénzt szedjenek be. Ha nem fizetsz, tönkre tehetik a berendezést az éttermedben, ami pénzügyi krízishez vezethet, sőt a viszonyod az "alvilággal" is romlik. A játékban meg tudod nézni, hogy milyen ez a viszony. Sőt kétféle út van előtted, elérhetsz a legális és a nem legális világban is érdemeket. Érdekes koncepció, amit még azelőtt nem csináltak meg játékban.

A stratégáknak kedvez a részletes, már már RPG játékba illő karakter adatlap. Lehet javulni, és romlani a képességekben, de a legtöbb tulajdonság nem változik. A játékos ugyanolyan karakter mint azok akiket felvehet az étterembe dolgozni. Lehet felvenni szakácsot, pincért, és menedzsert. Te mondhatod meg mennyit keressenek, és hogyan végezzék a munkájukat. Ha már termel elég pénzt egy étterem vegyél fel oda menedzsert. Ő be fog helyetted vásárolni, alakítja a kínálatot, és árakat stb... Érdemes kihasználni, így több időd marad más teendőkre.

Annyi mindent beleépítettek ebbe a DOS csodába, hogy az már nem fér bele az időmbe. Azt javaslom, ha módodban áll mindenképp próbáld ki!

Megtalálod az egyensúlyt a tisztes polgár, és az alvilági figura között? :)


Videótár: Pizza Tycoon - rövid bemutató (térkép nézet, utazás, étterem)


Letöltés: abandonwaredos.com (2,3 Mb)
Letöltés: retro.games.hu (2,2 Mb)


Csalás: Pizza Tycoon

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: