Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

DuckTales - Quest for the Gold

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A gyermekkorom egyik kedvenc rajzfilmsorozata a DuckTales (Kacsamesék) volt, sok szót abban hallottam először, és elbűvöltek a szereplők, kalandok a - sokszor valódi - világ változatos helyein. Szóval, nagy hatással volt rám. Sokféle játék adaptációt élt meg ez a rajzfilm sorozat, de az egyik legjobb, egyáltalán nem sablonos, a DOS-ra megjelent DuckTales:Quest for the Gold című alkotás volt.

A sorozatban vannak olyan részek, amikor Dagobert bácsi, Quack kapitány és a 3 unokaöccse útra kelnek kincsek után kutatva. És természetesen ott van nagy ellenlábasa Glongold, aki szintén szereti a pénzt, és a kincseket. Mindig megpróbál túljutni Dagobert eszén, ha kell piszkos cseleket alkalmazva... Nos a játék egy ilyen élményt nyújt! :)

A játék története, hogy Glongold kihívja Dagobertet egy kincsvadászatra. Az győz aki több kincset (pénzben kifejezve) tud adott idő alatt megszerezni. Minden cselekvés a játékban bizonyos időt vesz igénybe, többféle dologgal növelheted a pénzed. Tehát ez a játék nem csak ügyességet kíván meg a kalandokhoz, de stratégiát is!

Az intro után, Dagobert bácsi dolgozószobájában kezdődik a játék, a vén kacsa ül a "trónusán". A képernyő interaktív, kattints a következők egyikére - attól függően mit szeretnél csinálni:
- Jobbra egy nagy fali térképet látsz, ha készen állsz egy kalandos útra, kattints ide. Ezután a térkép képernyő jön be, ahol a lehetséges helyek közül bökj rá valamelyikre... Pár naptól hetekig is elhúzódhat akár egy kaland.
- Szemben a páncélterem található, ami egy jó kis muri. Ez egyfajta szerencse-minijáték. Dagobert fejest ugrik a sok érme közé, és 50/50 az esélye, hogy talál egy kis rejtett pénzt. Ha talál, akkor az hozzáadódik a verseny alatt összegyűjtött pénzhez. 1 nap telik így el.
- A páncélterem szomszédságában egy számítógép van, amivel tőzsdézni lehet. A már megkeresett pénz áll rendelkezésedre. Lehet venni, eladni részvényt néhány cég közül. Az árfolyamok - szerintem - többnyire véletlenül változnak, esetleg új játék kezdésekor legenerálja előre a változásokat.

A kalandok helyszínére oda is kell ám jutni. És ebben Quack kapitány lesz Dagoberték segítségére :) Egy oldal nézetes vidéki, és esetenként tengerrel tagolt repülés amit le kell vezényelned. A lényeg, hogy ne törd össze a gépet, és a vízbe se zuhanj le. Ha mégis, akkor eltelik pár nap - mivel földi úton lassabb a célhoz érniük. A repülőút közben a Biggie Boy-ok fogják megnehezíteni a dolgodat. Én szóltam! :) Vicces része a játéknak.

  • Minden helyszín egy adott kihívást rejt. Többféle kihívás van, ezek amolyan mini-játékok (játék a játékban):
    Kincsvadászat Barlangban. (Találd meg a kincset, és kerüld el a múmiát! Ebben egy térkép lesz a segítségedre. Némileg szerepet kap benne a szerencse is...)
  • Kincsvadászat Sziklás hegységben. (A 3 unokatestvérrel kell mozogni, és egy platform játékban felmászni egy hegy tetejére, ahol a kincs van. Több kiszökellés is van a hegy oldalán, amikre fel lehet ugorni. Vannak nagyon magas helyek, ahova csak kötéllel lehet menni. Lóbáld meg a kötelet, elkezd forogni, és jól időzítve engedd el. Ha egy szikla széléhez csapódik neki, megakad, és fel tudsz mászni. Útközben Mágika és a Biggie Boy-ok nehezítik az utad!!!)
  • Értékes, ritka állatok fotózása, a Vadonban. (Ez egész egyszerű. A képernyő bal, középső és jobb oldalán váltakozva feltűnnek és eltűnnek állatok. Fordulj valamelyik irányba, és fényképezd le őket. Minél ritkább (=furcsább), egy állat, annál többet fog a sajtó fizetni a képért! Tipikusan a színes, a többitől kicsit eltérő külsejű - ritkán előbukkanó állatok a legértékesebbek)
  • Kincsvadászat a Dzsungelben. (Szintén a 3 unokaöccs vállalkozik - elég veszélyes - kalandra. Ez is platform játék de itt balról-jobbra kell mozogni. Nehéz. Liánokon átugrálás, alattad a víz, benne krokodilok, kígyók tekergőznek a fákon, és ha nekik mész rádtekerednek. 3x próbálhatod újra, mindig egy másik unokaöccsel. Ez igaz a sziklás játékra is!)

A sorozattól megszokott jó hangulatú játék. 0-100 éves korig bárki számára önfeledt szórakozást, és kihívásokkal teli játékélményt nyújt. A végén valyon kinek az oldalára billen majd a mérleg a verseny végén, Glongold vagy Dagobert?


Letöltés: retro.games.hu (594 Kb)


Videótár: Duck Tales - Quest for the Gold Intro


Online játék: DuckTales - Quest for the Gold

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: