Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Pocky & Rocky

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Pocky & Rocky eredetileg 1992-ben jelent meg Japánban, a Taito továbbadta a licenszet a Natsume-nek akik SNES játékot fejlesztettek belőle. Egy 1986-os játék, a Knight Boy folytatása, főszereplője egy Pocky nevű kislány, és Rocky egy mosómedve. A cuki főszereplők és grafika ellenére ez egy kalandjáték elemekkel vegyített lövöldözős játék.

Ahogy az első részben, a történetben a Japán mitológia és népi mesék megannyi eleme szerepet kap.

Végigjátszás videó a cikk végén!


Egyedül vagy kétszemélyes módban is lehet játszani. Az alapvetően lövöldözésre kihegyezett harc mellett, 8 irányban különböző más támadásokat is lehet indítani. Időnként 2D animációs megszakítások által halad előre a történet. Sajnos ezek az animációk a PAL verziókból hiányzik.

A játék pályákra épül, és minden pálya végén egy főellenséggel kell megküzdeni. A pályákon függőleges vagy vízszintes scrolling is előfordul. Az ellenségeken kívül akadályokat is meg kell semmisíteni, hogy tovább lehessen haladni. Három nehézségi fokozat közül lehet választani: könnyű, normál, nehéz. A szokásos szabályok érvényesek, minél nehezebb fokozaton játszol annál nehezebb legyőzni az ellenségeket.

Pocky különféle talizmánokkal (kártyák) tud távolsági varázslat támadásokat idézni. Ezen felül van neki egy varázsbotja, amivel közelre tud támadni. Rocky leveleket tud dobni távolra, valamint közelről hátra fordul és a farkával támad. A gombokat hosszan is nyomva lehet tartani alternatív támadások előhívásához. Még egy lehetőség a vetődés, amivel több ellenséget is ki lehet gáncsolni. Érdemes sokféle gomb kombinációt kipróbálni, mert sokféle lehetőség van. A legtöbb ellenségnek elég néhány támadás, a főellenségek viszont nagyon szívósak.

Többféle power-up is felszedhető, a legtöbb Pocky és Rocky támadásait erősíti. De, van láthatatlanságot, vagy hit-point növelést adó is. Érdemes felszedni minél többet, hiszen még pontokat is adnak. Bizonyos pontszám összegyűjtése után plusz életet, és próbálkozási lehetőséget kap a játékos.

A történet a középkori Japánban játszódik. És ahogy említettem a szörnyeket a japán mitológia ihlette. A zenét Hiroyuki Iwatsuki szerezte, és a tradicionális japán dallamokat modern ütemmel vegyítette. Érdekes, egyedi játék, a SNES játékokból és a Natsume-tól megszokott nagyszerű grafikával.


Csalás: Pocky & Rocky

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: