Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Uniracers

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A Super Nintendo játékok egyik kevésbé ismert darabja a DMA Design által fémjelzett, 1994-ben megjelent Uniracers. A DMA csapatnak sok remek játékot köszönhetünk, egészen a klasszikus érától kezdve 2000-ig, olyan címek megalkotói mint például a Lemmings, vagy épp a Grand Theft Auto 1 és 2. Később a cég beolvadt a Rockstar-ba.

Az Uniracers tulajdonképpen egy vagy többszemélyes versenyzős játék, amiben egykerekűek a járművek. Óriási két dimenziós pályákon kell végigszaladni, és közben mutatványokat végrehajtani. Egyszemélyes módban a gép ellen kell megküzdeni.

Remek példája annak (és részben pont emiatt készítették), hogy a Nintendo gép is képes olyan hiper gyors, gördülékeny megjelenítésre mint a konkurens SEGA videó játékok, például a Sonic.

 Természetesen a mutatványokért pont jár, és az előadással még hamarabb is célba lehet érni. Legtöbbjük egyszerű ugratások, amire ügyelni kell azonban, hogy az egykerekű mindig a kerékre landoljon. Ellenkező esetben időt veszít a játékos, mire újra begyorsul az egykerekű. A levegőben előadott, kombinált, bonyolultabb mutatványokért magasabb pontszámok járnak.

Az összesen 45 pálya, 9 részre van bontva, és mint mondottam időről időre számítógép vezérelt egykerekűeket is le kell győzni. A két személyes játékra megosztott képernyőn van lehetőség. Lehet állást is menteni.

A pályák elég egyszerűek, pusztán színes sávokból állnak. A színük utal arra, hogy milyen szakasz fog következni, például a sárga a veszélyes szakaszokra figyelmeztet. Egyes sávok speciális effektusokat okoznak, felgyorsítanak vagy épp lelassítanak, kilőnek stb.

A játékból csupán az első 300 ezer példány talált gazdát, mivel a Pixar stúdió perbe fogta a DMA Design-t, azzal a váddal, hogy a játékban ábrázolt egykerekű túlzottan hasonlít az egyik korai animációs rövidfilmjük egykerekűjéhez. Mike Dailly így kommentálta a pert: "Az a gond a Pixarral, hogy azt hiszik, minden számítógép által generált egykerekű az övéké". A játék kiváló kritikát kapott, és nincs kizárva, hogy több példányt is tudtak volna értékesíteni, abból kiindulva, hogy a később készült (amatőr) biciklis változata szintén óriási sikert ért el.


Csalás: Uniracers

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: