Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Hogyan írjuk a forráskódot?

Lényegtelen, hogy milyen nyelven, és milyen cél platformra írsz programot. A programok "megírása" ez esetben hűen tükrözi a jelentést. Nyiss egy tetszőleges jegyzettömb programot, és már készen is állsz a programozásra! Ha pedig gyorsan akarsz középesen optimálisat írni, válassz egy "visual" nyelvet.

Az adott nyelv és platform azonban sokmindent befolyásol, korlátokat szab, és ezen felül még a kereszt-kompatibilitásra is törekedni kell a különböző platformok esetében. Ez leginkább a weboldalak esetében kritikus, hogy minden platformon és böngésző programban ugyanúgy jelenjen meg és funkcionáljon a kód. Természetesen rengeteg plussz munkával jár, eleinte érdemes x platform y termékére írni / térmékét használni.

Adobe Dreamweaver (Wikipedia.hu)
Adobe Flash (Wikipedia.hu)
Microsoft Office 2003 Publisher (Microsoft.hu)
Microsoft Office 2007 Publisher (Microsoft.hu)

Már több tíz éve elterjedtek a grafikus ún. visual fejlesztői környezetek Windowsra, Machintoshra egyaránt. Tehát nem kell kötelező mindent "egy szál" jegyzettömbben megírni. Csak "rajzolok" egy ablakot, gombokat, megírom a (Basic vagy C++) kódot, F5, és kész az EXE...

Visual Basic 6
Visual Basic 2005 és 2008 (Wikipedia.hu)

A programok ember által érthető formája a forráskód. Ezt a kódot kétféleképpen futtathatod:

  • Interpreter programmal, ami soronként futás időben értelmezi, és végrehajtja. Így könnyebben felkutathatók a hibák a programban, de lassabban fog futni az interpretálás miatt - nem olyan hatékony.
  • Compiler programmal, ami futtatható állomány (.EXE) készítését végzi. Általában a kész .EXE mindent tartalmazni fog ami a program működéséhez kell, és gyorsabb is mintha interpretáltuk volna.

És ráadásként, új Computer Chronicles epizódot tettem elérhetővé a Videótárban, ami a múltról libbent fel érdekes fátylakat, ezzel a témával kapcsolatban :)

Computer Chronicles : Visual Programming Languages

Jó kódolást!

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: