Playstation TV Reklámok

Az első playstation a Sony belépése volt a játék konzol piacra. A megjelenés előtt még nem tudhatták, habár vélhetően sejthették hogy mekkora sikere lesz a gépnek. A hardware oldalon a konkurens gépeknél ha nem is mérföldekkel volt jobb, nagy odafigyeléssel lett megtervezve, és tudatosan a 3D megjelenítés elősegítésével az előtérben. Nyugodtan kimondhatjuk, hogy a PS1 húzta meg a határvonalat, ami után már nem volt "sikk" tradícionális 2D játékkal előrukkolni. Legalábbis konzolon biztos nem. A nintendo majd két évvel később rukkolt csak elő a Nintendo 64-el, míg a Sega Saturn majd egyidőben jött ki az észak amerikai PS1-el, de hiába a relatíve jó képességű vas, addigra a sony már behálózta a legtöbb kiadót. Ráadásul fejleszteni is könnyebb volt PS1-re. Így tehát a sony új játékosként nagyon jó pozícióban indult a piacon, és mint tudjuk mai napig töretlen népszerűségnek örvend. A legújabb 4-es széria hihetetlen erős, és végre meglépték hogy standard alkatrészekből épül fel, így segítve a gépre való fejlesztést, valamint a portolást. Sajnos ezzel együtt elvesztette a felülről kompatibilitást, de sajtó értesülések szerint ezt egy frissítéssel szoftveresen - valamint egy felhő alapú szolgáltatással - fogják orvosolni.

A marketing részeként sok mindent bevetettek. Érdekes megfigyelni, hogy mennyire eltérnek a Japánban és a nyugati kultúrkörben vetített TV reklámok. Ezekből szemezgettem párat.

Japán

A megjelenés előtti hype részeként a megjelenési dátum volt a középpontban Dec. 3, amit ügyesen lehetett 1-2-3 ként is elsütni. A játékipar azóta is szeretettel időzít egy-egy "misztikusabb" dátumra megjelenést, pl. TES Skyrim - 2011-11-11

Európa

A Brit reklám kissé pátoszos - és persze erős akcentussal tarkított - hangnemet üt meg. Nem a gép, de nem is a játékok vannak a középpontban hanem a játékosok "kettős élete" - hogy mennyire megérintette őket a PS által által átélhető megannyi kaland és élmény... Ezzel valóban lehetett hatni a britekre majd két évtizede?

És készült egy humorosnak szánt spot is.

Játék - Medievil

Játék - Metal Gear Solid

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: