Google Translate

Hungarian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Space Taxi

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

A Space Taxi egy sikeres, és valóban jól sikerült játék kifejezetten a Commodore 64 gépre jelent meg 1984-ben a MUSE Software gondozásában (lásd még: Castle Wolfenstein). John Kutcher programozta, de a tervezésben Silas S. Warner is részt vett. Hihetetlen, hogy a digitalizált hangok mennyire feldobják a játékot - annak ellenére hogy rövidek. A grafika a kor szellemében készült, de semmi panaszra nem ad okot, de a lényeg a játékmenetben rejlik. Az UGH ennek a játéknak a koncepciójából építkezik, tehát már sejtheted hogy megint sofőrt kell játszanod, de a Space Taxi mint neve is sejteti a jövőbeli űrkorszakban játszódik.

A cikk végén találsz egy linket a 40 perces videó végigjátszáshoz is!

A játék nagyon hasonló mint az UGH, de kevesebb, 24 pályát tartalmaz. A pályák egymást követik, és mindet teljesíteni kell a győzelemhez.

A taxi irányítása is hasonló, de természetesen joystick-al kell irányítani. Tehát a mozgás 4 irányú. Különbség, hogy leszálláskor át kell kapcsolni egy másik módba, és ilyenkor nem lehet oldalra mozgatni a járművel. Leszállni azonban csak a leszálló módban lehet! Természetesen bármilyen nagyobb ütközés is megsemmisíti a taxit.

Minden pálya nagyon különböző és mókás. Általánosságban elmondható, hogy a pályák egyre nehezednek. Míg az első pár pálya ügyességet kíván, később a logikai feladatok is megjelennek.

Minden pályán több számozott leszállópálya van. Itt tudod felvenni, vagy leszállítani az utasaidat. Az utasok digitalizált hanggal köszönnek és elmondják hányas platformra akarnak utazni. Előfordul, hogy az utas az univerzum egyik másik szegletébe kíván utazni. Ilyenkor azt mondja "up" azaz felfelé, menj a képernyő tetejéhez. Jön a következő pálya!

A játék túlszárnyalja az átlag C64 címeket, és bár grafikában alulmarad az UGH feldolgozással szemben, ugyanolyan szórakoztató és kihívásokkal teli.


Videótár: Space Taxi - Végigjátszás


Csalás: Space Taxi

Szóljon hozzá!

Hozzászolásod beküldésével automatikusan elfogadod a következő szabályokat:
- Csak regisztrált felhasználó, vagy valódi email címmel rendelkező vendég küldhet hozzászólást.
- A hozzászólás nem tartalmazhat trágár, uszító, kirekesztő, reklám jellegű egyszóval oda nem illő részeket.
- Legfeljebb 1000 karakter megengedett a hozzászólásokban, és két üzenet küldés között legalább 2 percnek el kell telnie.
- Ne térj el a tárgytól! Válaszolj, kérdezz, vagy alkoss véleményt a tartalommal kapcsolatban.
- Linkek elhelyezése csak alaposan indokolt esetben lehetséges.
- Ha nem tartod be a szabályokat, fenntartjuk a jogot hogy indoklás nélkül üzeneteket vagy akár felhasználókat is eltávolítsunk a rendszerből.


Biztonsági kód
Frissítés

Zene

Google keresés

Váltó

Digitális Táregység


Számrendszer

#=

IMDb Keresés

Kód

Karakter

Szín

Szín kódtábla

Webmaster: GoobeMaster
Érvényes XHTML és CSS
Minden jog fenntartva! ® 2010 - 2017
Jogtulajdonos: United Voxels Ltd. (United Kingdom)

Check Google Page Rank

Technikai háttér: