Minden internetező nagy dillemája, hogy milyen jelszót adjon meg webolalon történő regisztráció során. Még mindig vannak akik nemes egyszerűséggel, könnyen megjegyezhető jelszavakat adnak meg; nem gondolva arra hogy ezek mind személyhez köthető információk, amiket könnyű kitalálni. Az élelmesebb netezők egy jelszó appot használnak, vagy kétfaktoros azonosítást.

De ez a webes játék amit figyelmedbe ajánlok nem erre, hanem a jelszavas regisztráció egy másik aspektusára van ráfűzve: erős jelszót kérünk szépen! Kezdetben vala - teljesen demokratikusan - a felhasználók józan eszére volt bízva hogy mi a megfelelően erős regisztrációs jelszó. De hamar kiderült, hogy a józan észre nehéz apellálni, ha utána a weboldal üzemeltető csak nehezen tudja mosni kezeit, egy-egy adatszivárgás vagy más incidens után. És emiatt megszületett a jelszó doboz, ami alatt ott díszeleg a mai napig a kőbe vésett szabály: szerintünk ez meg ez jelenti az erős jelszót; különben nem engedünk regisztrálni. És egyébiránt: őszintén mossuk kezeinket.

Legyen bennne kisbetű, nagybetű, ókori hieroglifa, emoji és braille írás. Vicces lenne ilyen elvárásokat támasztani egy erős jelszó megadásához. De a "Password Game" webes játék ebből csinál szatírát. És egy jópofa játékot. Próbáld ki!

https://neal.fun/password-game/