Nem egy hétköznapi videó játékról lesz szó. A Silent Service lényegében egy tengeralattjáró szimulátor, mely Sid Meier egyik korai alkotása. Sid elsősorban szimulátor és stratégiai játékairól híresült el, és a mai napig aktív játék tervező. Ez a bizonyos darab például a játékos által állítható mélységű szimulációt biztosít, rengeteg adatot, grafikát, és hang effektet vonultat fel - megelőzte a korát. Az Atari ST változat Silas Warner munkáját dícséri. 1985-ben adta ki először a MicroProse, többféle 8-bites gépre. A folytatás 1990-ben jelent meg.

A történet a II. Világháború idején játszódik, a játékosnak egy az Amerikai Egyesült Államok irányítása alatt lévő tengeralattjárót kell kommandíroznia rengeteg küldetésen keresztül, a Japán tengeri flotta ellen.

Végigjátszás videó a cikk végén!

A szimuláció lehetővé tette az összes valódi taktikai szituációt, sőt a játék során haditechnikai fejlődések is végbe mennek. A játékos a tengeralattjáró minden egyes részletét az irányítása alatt tarthatja. A második rész tovább fokozta a realizmust. Mindkét játék a legjobb kalandjátéknak járó Charles Roberts/Origins díjat nyerte el.

Készült egy erősen leegyszerűsített NES (Nintendo Entertainment System) változat is 1989-ben a Rare fejlesztésében, és Konami kiadásában. Számomra a Commodore 64 változat a legemlékezetesebb.


Videó


Kézikönyv

Ha nem jelenik meg helyesen: megnyitás külön lapon


Online Játék