Elméletben van egy olyan megoldás, hogy bizonyos Commodore kazetta image fájlokból (T64, PRG, P00) újra magnó kazettás változatot lehet felvenni.

Ehhez szükség lesz - PC-n kívül - egy legalább mono kazettás legjátszóra, aminek van jack bemenete. Kösd össze egy erre megfelelő kábellel a hangkártyádat és a lejátszót (hangszóró ki / mikrofon be). Minél jobb minőségű eszközökkel dolgozol annál jobb eredmény érhető el.

Állítsd a Windows-ban, közel maximálisra a hangerőt (te nem fogod hallani, mivel a kazettás magnóba van bedugva)...

Indítsd el a WavPrg C64 programot. Kattins a második lehetőségre, majd az OK gombra. Így most egy biztonsági mentésből, egy hang állományt fogunk létrehozni.

A pirossal bekeretezett opciókat jelöld be.

Az Output Format közül a Kernel loader a teljesen módosítás nélküli Commodore kazetta formátum, amit képes az operációs rendszere olvasni. Az első Loader + Turbo Tape 64 két feladatot is ellát, elég ha annyit megértesz, hogy sokkal gyorsabban be tud töltődni a program - egy okos kódnak köszönhetően, sűrűbben vannak az adatok!

Az OK gombra kattintva, egy dialógus ablakon navigálj a T64, PRG, vagy P00 típusú image fájlokhoz, és jelölj ki egyet. Open gomb. Ha kész a konvertálás, lépj ki a programból.

Tekercseld előre a magnó kazettát. Használj hálózati áramot (adaptert), ne elemeket a felvételhez! Indítsd el a felvételt, majd pár másodperc múlva a PC-n a WAV fájlt.

Ilyen egyszerű. Nekem eddig csak PRG biztonsági mentéseket sikerült így futtatnom igazi Commodore 64 gépemen. Sok sikert! :)


WAV-PRG