Kevés igazán jó sportjáték jelent meg az Atari 2600 gépre - és még kevesebb jó bokszjáték. Az egyik kivételt a Realsports Boxing című játék képezi, 1988-ban az Atari készítette, és minden téren jobban teljesít pl. az Activision Boxinghoz képest.

A grafika a lehetőségekhez képest jó, fent egy szépen árnyékolt lámpa, középen a játéktér több réteggel, itt is árnyékolás, habár kicsit kockás a kivitel. Alatta a "nézőtér" ami kb. 5 embert jelent, de a sziluettjük legalább részletes (mellettük a kihagyhatatlan csengő). A képernyő alján egy informatív rész, középen a menet számával.

A játékosok több színből álló sprite-ok, habár az animálás lehetne részletesebb. Az irányítás lényegében a mozgásból, 3 féle magasságú ütésfajtából és védekezésből áll. A játék egyik érdekessége az erőmérő csík (fekete), ami idővel megtelik, ha jól teljesítesz. Ha megtelt teljesen lehetőséged van kiütni az ellenfelet.

Fontos megjegyeznem, hogy a nehézségi szintet állító kallantyú A fokozata a leglassabb, míg a többi egyre gyorsabb - és ezáltal nehezebb - szimulációt biztosítanak.

A játék összességében jól teljesít, de néhány megrögzött korabeli játékhibát megtartott magában. Ennek ellenére, itt a helye a retro.games.hu adatbázisában.


Videó