A Skiing egy korai, és igen jól sikerült síelős játék, az Activison fejlesztette. Egy olyan alapjáték ami később számtalan platformon felbukkant (pl.: windows klónja Ski néven ismert). Pályafutását az Atari 2600-on kezdte 1980-ban.

A játék célja lesiklani egy hófödte lejtőn, egészen a célig, minél gyorsabb időrekordot állítva fel. Ez a Downhill mód.

A játékot kicsit nehezebbé lehet tenni a második játékmóddal, amiben a kék póznák között szlalomozva kell lesiklani.

Minél egyenesebben siklasz lefelé, annál gyorsabb tempóra vagy képes. És - mint mindig - a nagyobb sebesség, nagyobb veszélyeket rejt! Fenyőfák, hóbuckák, farönkök állják az utadat, ütközés nagy sebességgel nem ajánlott. A játék egy véletlenszerűen (nagy sebességnél nagyobb eséllyel) felbukkanó szörnyet is tartalmaz, ami felfal ha nem vagy elég ügyes! (a windows klónban pontosan a pálya felénél bukkan fel)

A sebesség, és irányváltoztatás képességén felül a - lila színű - játékos ugrani is képes - hogy ne ütközzön akadályokba. A játékot Joystick-al lehetett irányítani.

Az Atari 2600 konzolon be lehet állítani a nehézségi fokot: novice, intermediate, advanced (1-3). A kezdő pályák könnyűek, de lassúak, a nehezebb fokozatok pergőbb és izgalmasabb játékmenetet kínálnak.

A grafika egyszerű, de kidolgozott és abszolút minden felismerhető, viszont a hang túl mű és gépies (a hóban siklás hangját próbálja utánozni).

Mit mondhatnék még? Az Activision tagjai nem ok nélkül váltak ki az Atari-ból. Mentek megvalósítani ezeket a nagyszerű ötleteket, játékokat. 


Videó