A Plaque Attack (magyarul úgy csenghetne kb. hogy Plakk vagy Fogkő Támadás) egy Atari 2600 játék, amit az Activision adott ki 1983-ban. A játékot mindösszesen egy Steve Cartwright nevű programozó hozta létre. A játékipar korai időszakában nem volt ritka, hogy a grafika/zene/programozás mind egy ember feladata volt. A játékot 1 vagy 2 játékos játszhatta, és Cartridge, azaz játékkazettán került forgalomba.

Tekintve az Atari 2600 képességeit, egy meglepően emlékezetes, és egyedi játék bontakozik ki a képernyőn. Egy hatalmas száj, benne felül és alul fogakkal, középen pedig egy tubus fogkrém. A játékban több egymás után következő "támadási hullámot" zudít a játékosra. Ilyenkor különféle dentál higiénére kártékony ételek fognak fentről, lentről - és ki tudja honnan még - érkezni, egészen amíg egy foghoz ütközve, jól megszuvasítja azt. És mint sejthető, egy idő után még ki is hullhat az a fog, ha nem vigyázol!

Célozd meg a változatos ételeket a fogkrémes tubussal, hogy semlegesítsd a száj PH értékét. Ez persze az egymást követő támadási hullámokban egyre nehezebb! Jó lesz odafigyelni, és persze a jó reflex is elengedhetetlen. Minden sikeres ellentámadás pontokat hoz a konyhára.

Minden 2000 összegyűjtött pont után, kapsz egy fogalmazzunk úgy... műfogat ajándékba, az egyik - esetlegesen - kihullott helyébe :)

Sajnos ha egy fogad sem marad, elveszíted a játékot. Ez egy jó jel arra, hogy ideje meglátogatni a fogorvost!

Érdekesség: A megjelenés idejében ha elértél legalább 35 000 pontot, és az erről készült fényképet elküldted az Activision-nek egy ajándék speciális patch-et kaptál ajándékba a játékhoz.

Kihagyhatatlan, igazán.


Videó