A Mario Bros. egy arcade típusú játék. A főhős, Márió már ismerős lehet, hiszen ez nem más mint a Donkey Kong folytatása. Márió tisztes polgár, és amúgy vízvezeték szerelő. Eredetileg Jumpman lett volna a neve. Egy másik legenda szerint, végül egy ott dolgozó után kapta a Márió nevet.

A játékot természetesen a Nintendo fejlesztette és adta ki. A játékot Shigeru Miyamoto és Gunpei Yokoi tervezték. 1983 Június 1 től van kereskedelmi forgalomban, és a mai napig nagyon népszerű. Tulajdonképpen sokféle platformra megjelent, de én most az Atari 5200 változatot fogom bemutatni.

Az Atari 5200 sokat fejlődött elődjéhez képest, és nagyon jó játékélményt produkál.

A platform játék egyaránt megkövetel ügyességet és jó stratégiát. A szintek nem túl bonyolultak, és nagyon hasonlítanak a Joust című játékhoz.

Márió értelemszerűen mozogni tud, és ugrani. Egy idő után különböző teknősök, és bogarak fognak előbújni a fenti csövekből, és elindulnak lefelé. A legalsó téglás szinten pedig bemásznak egy másik csőbe.

Útközben nem ütközhetnek Márióval ezek az állatok. A leghatásosabb, ha a platformok alsó részén felugrasz, és ha eltalálsz egy állatot a hátára fordul. Ilyenkor el tudod kapni. De, egy idő után újra felkelnek.

A másik lehetőség a POW feliratú speciális platform. Rá is lehet ugrani, így az első szinten a két oldal között tudsz átjárni. Másrészt, ha alulról felugrasz és eltalálod az összes képernyőn lévő állat megfordul. Hasznos, de okosan kell használni. Egy idő után szó szerint elfogy - összemegy - a platform. A játékban egyre nehezedő hullámok vannak. Ha kiismered őket, sokkal tovább el tudsz majd jutni.

A grafika részletes, és tipikus arcade (más gépeken sokkal több színt használtak, de az nem olyan retro). Egy-két kivétellel még a hangok is elmennek, bár az Atari ebben nem teljesít jól. A kétjátékos mód nagyon feldobja ezt a kiadást. Érdekes megvalósítás.


Videó


Online Játék