A németek sok mindenben élen jártak a történelem során - leszámítva néhány rosszul megválasztott politikust -, s nincs ez másképp a számítógépes játékok tekintetében sem. Fő stílusuk, melyben remekelnek a kereskedelmi és más jellegű szimulátorok.

A Mad TV akár az azonos című képregény magazin, vicces, jól átgondolt, kihívásokkal teli játékmenetet nyújt a megszállott retro játékosoknak. A kézzel (pontosabban egérrel) rajzolt, hangulatos pixelgrafika, a remek háttérzenék képesek órákra, napokra, hetekre magába szippantani a játékost.

A feladatod: egy teljes amerikai televízió csatorna menedzselése - és a szerelem megtalálása!

A játékban 3 csatorna vívja a nézettségért és a dollármilliókért folytatott harcot. Az intróból kiderül, hogy a főhőst nem pusztán a pénz motiválja, sokkal inkább a gyönyörű Betsy, a kulturális műsorairól ismert televíziós hölgyemény szívének elnyerése. Ehhez úgy dönt felkeresi a tévé székházat, hogy szerelmet valljon neki, mikor összefut az egyik csatorna tulajdonosával aki munkát ajánl neki.

Abszurd módon a 3 csatorna "jól megfér" egymással ugyanabban a székházban. De ne számíts arra, hogy a barátság örök életű lesz, úton módon megpróbálnak a játék során keresztbe tenni neked!

Az épület közepén mindössze egy felvonó üzemel, melyen mindenkinek osztoznia kell. Kattints az egyik emeleten a lift ajtóra, majd ha megérkezett a lift akkor a megjelenő képernyőn az egyik szoba címkéjére. Az idő pénz ebben a játékban, hamar rá fogsz jönni, hiszen nincs pillanatállj a homokóra pedig csak pereg pereg :)

Először a főnök irodájában fogod találni magad, aki tájékoztat róla, hogy profizmust vár el tőled, óriási nézettséget és a speciális díjak elnyerését. Néhány naponta más-más kategóriában lehet nyerni. Az első fix, és rögtön a második napi teljesítményre vonatkozik: az a csatorna nyeri, amelyik a legigényesebb kulturális programot tudja leadni. Érdemes odafigyelni ezekre a versenyekre, hiszen jócskán növelheti a csatorna imázsát, és nézettségét, a nézői hűséget. A játékot adósságból kezded, amit a főnöknek vissza kell - a kamatok miatt minél hamarabb - fizetned! Amint elhagyod a főnök szobáját teljesen tiéd az irányítás.

A székházban rengeteg hasznos (és haszontalan, de vicces) szoba vár felfedezésre. Lássuk azokat, melyek nélkül nem fogsz tudni boldogulni:

Játékos szobája (Player's Room)

A széfre kattintva tudsz menteni és tölteni. A számítógép az aktuális és holnapi műsor szerkesztésére, a reklámok és saját gyártású műsorok menedzselésére való. Ezen felül rengeteg visszajelzést adnak az itt látható statisztikák, grafikonok. A számítógép mögött a falon lévő térképen tudsz eladni és vásárolni új sugárzó állomásokat, műholdakat - kvázi új nézőket bevonni. A munkád java részét itt fogod végezni...

Hír Stúdió (News Studio)

A szoba bal oldalán három kapcsoló van (piros, zöld, kék), és egy-egy hír kategóriát jelölnek. Alapértelmezés szerint csak a piros (kb. pletyka) van bekapcsolva. Amelyik kategóriát bekapcsolod, olyan új hírek közül tudsz majd válogatni hogy műsorba kerüljön. Híradó minden órában van, és a nézők - értelemszerűen - szeretik a változatosságot :) Minden hírért, de még a kategóriákért is fizetni kell, a hírszerkesztésről dönts a rendelkezésre álló pénz mennyiségének függvényében. Kattints az írógépre, ahol fogd és vidd módszerrel tudod a bal oldalról az új (és régi) híreket a jobb oldali 3 négyzetbe húzni. A jobb oldali hírek lesznek leadva a következő híradótól fogva amíg ki nem cseréled őket.

Főnök szobája (Boss's Room)

Itt vissza tudod fizetni az adósságodat, vagy ki tudsz lépni a játékból (ehhez fel kell mondanod, mire a főnök kirúg :) Ez után újra a főmenübe kerülsz.

Film könyvtár (Movie Library)

Itt tudod áttekinteni a meglévő filmeket és saját gyártású sorozatokat. Többféle kategória van, pl. szerelmes film, nyomozós vagy épp vígjáték stb. Ügyelj rá, hogy minden kategóriában meg van szabva egy limit amennyit birtokolhat a csatorna. A régi - a nézők számára már unalmas - filmeket húzd az aktatáskádba, és add el őket!

Film kereskedés (Movie Agency)

Az íróasztalon láthatod az olcsóbb árazású, tipikusan régebbi filmeket. Érdemes innen válogatni eleinte, vagy ha pénz híján vagy. A nézők nem biztos hogy a kritikusok által favorizált filmeket szeretik a legjobban (szerintem az ár és a generált bevétel fontosabb tényezők). Ha a kereskedő figurára kattintasz akkor drágább, újabb és exkluzívabb választék közül böngészhetsz. Ha megvettél egy filmet, és újra bemész a szobába, már egy újabb lesz a helyén. Eladni filmet úgy tudsz, hogy az aktatáskádból áthúzod az eladóra.

Reklámügynökség (Advertising Agency)

Minden műsorblokk 1 óra, mely magába foglalja az adott műsorszám 1 órás szeletét, 5 perc híradót és 5 perc reklámot. Megteheted hogy nem adsz le ezen 5 perc alatt reklámot, de akkor soha nem fogsz bevételre szert tenni! Minden reklámozó elvárja hogy bizonyos dolgok teljesüljenek mikor leadod a hirdetését, pl. min. nézőszám, csak bizonyos filmek alatt mehet stb. Továbbá meg van szabva az is, hogy hány nap alatt, hány darab hírdetést kell leadni. Csak a feltételek pontos betartása esetén kapod meg a teljes pénzösszeget a reklámozásért. Minden hiba, súlyos mínuszt jelent az összegből.

Ne feledd, a játék habár kőkemény stratégiát igényel, és nagyon ott kell lenni szellemileg ha sok lóvét akarsz keresni magadnak és a csatornának a cél mégis Betsy megnyerése. Betsy a legfelső emeleti szobában van, bármikor meglátogathatod. Itt a szobájában a falon láthatod az aktuális versenyek állását, valamint a Szerelem Mérőt, mely azt mutatja hogy mennyire habarodott beléd a leányzó. Hogy beléd essen, két dolgot kell tenned:

  • Egyre jobb (fontos!) és drágább ajándékokkal kell kedveskedni neki. Ehhez használd a Supermarket szobát. Ha rögtön drága ajándékot veszel az rontja az értékelést!
  • Minél több, és minőségibb kulturális műsorokat kell a programba biggyesztened. Rizikós, mivel a nézők NEM szeretik a kultúrális műsorokat. A végső győzelemhez azonban mindkét módszer elengedhetetlen.

Nos, az alaptudás már a birtokodban van. Meghagyom neked, hogy felfedezd ennek a játéknak a további fantasztikus lehetőségeit, mint pl. a saját gyártású filmek készítését. Induljon hát a csatorna harc! :)


Videó


Online Játék


Csalások

Adósság törlesztés gyorsan

Kezdj egy új játékot, és rögtön fizesd vissza az adósságodat a főnöknek. Menj a "Room Service" szobába, és bérelj egy stúdiót. Add vissza a stúdiót. Ismételt meg többször amíg a teljes adósságod eltűnik és már plusszban vagy (ez után már lehetőleg ne béreld ki a stúdiót, csak ha valóban szükséged lesz rá).

Műsor lecserélése drágábbra

Ezzel is lehet pénzt keresni, de elsősorban akkor jön jól ha nagy nézettséget generáló műsorokat szeretnél olcsón/ingyen.

Menj a Film Agency szobába, és vigyél magaddal néhány alacsony értékelésű, olcsó filmet. Kattints a csávóra, hogy megjelenjen a táskád és a kínálata. Vegyél fel egy műsort a táskádból, és vidd a kurzort a táska bal alsó sarkába. Ekkor látni fogsz egy információs ablakot mintha ott is egy műsoros kazetta lenne. Itt általában nagyon jó műsorok vannak, és le tudod cserélni vele a korábban felvett műsorodat. Természetesen a csere után vagy eladod és megnyered az árkülönbözetet, vagy megtartod és leadod.