A Stunts (az európai verzió 4D Sports Driving néven ismert), egy korai 3d megjelenítésű autós játék, a Distinctive Software Inc. fejlesztése. A "stunt" azt jelenti kaszkadőr, így adja magát hogy a játékban nem autópályán kell szépen komótosan döcögni, hanem nyakatekert, cseles pályákat kell legyőzni a vezetői képességeiddel! 1990-ben jelent meg, eredetileg PC-re írták, de később portolták Amiga, és egyes NEC konzolokra is. Sajnos csak egyszemélyes játékra van mód, de némiképp kárpótolja a játékost, hogy a pályák kisebb darabokból épülnek fel, és egy pálya szerkesztőt is tartalmaz a játék! Cool. Jó ég, mennyit nyüstöltük anno :)

A Stunts-ban csak egy kört kell megtenni a pályákon, és a cél természetesen minél gyorsabban megtenni a kört, úgy hogy nem töröd ripityára a kocsidat. Ez azért trükkös, mert ahogy a neve is sugallja néhány felhasználható pálya darab nagyon ügyes, kaszkadőri autóvezető képességet követel meg. Ugratások (akár magas épületek felett), különböző szögű kanyarok, és út elemek, szlalom, és megannyi más - ami legyen meglepetés!

A teljes pálya egy négyszögletes - elég nagy - területen fekszik, amit drót kerítés vesz körül, így a terület nem hagyható el az autóval.

Lehet versenyezni egyedül, minél jobb időrekord beállításához, vagy egy AI irányította játékos ellen. Valós idejű többszemélyes játékra ugyan nincs mód, de egy gépen több játékos is megmérettetheti egymást.

Az egyik nagyon jó funkció, hogy fel lehet venni, és visszajátszani a vezetést. Négyféle kamera beállítás között lehet élőben váltani, pl. a vezető szemszögéből, vagy helikopteres felvétel stb...

Többféle út típus van, különböző fizikát, de elsősorban tapadást váltva ki:
Beton
Kavics
Jeges/Havas
Füves

A játék 320x200-as felbontást, és 256 színű palettát használ. Lehetőség van alacsony és magas grafikai részletességet választani. Mivel DOS-on "real mode"-ban fut, elég hamar feltörték a beépített másolás elleni védelmet. A játék indítása után egy kifejezést kell megadni, amire csak a játékhoz kapott kézikönyv ad választ... 3 rossz próbálkozás esetén a játék elindul, de egy idő után újra megkérdez, és ha rosszul válaszolsz összetörik az autód és vége a menetnek...

A Stunts 11 különböző autót kínál fel a versenyhez:

 • Acura NSX
 • Audi Quattro Sport
 • Chevrolet Corvette ZR1 (1990 model)
 • Ferrari 288 GTO
 • Jaguar XJR-9 IMSA race car
 • 25th Anniversary Lamborghini Countach
 • Lamborghini LM002
 • Lancia Delta HF Integrale 16v
 • Porsche 962 IMSA race car
 • Porsche 911 Carrera 4 (the 964 version)
 • Porsche March IndyCar

Videó


Online Játék


Csalások

Kibővített pályaszerkesztő

Nyomd le a Shift + F1 kombinációt a pálya szerkesztőben, hogy a tavakat és hegyeket is szerkeszteni tudd.

Skid Vicious legyőzése

Ehhez elég Jeep autót adni neki, és olyan pályát választani amiben ugrató van. Skid jó, de szinte biztos hogy összetöri az autót az ugratónál.