Ha belegondolok, hogy sokáig én is használtam a Windows 3.1 és 3.11 verziókat elkap a frász :) Pedig, ha retrospektív gondolok rá, akkor egy igazi mérföldkő a Windows történetében.

Technikai oldalról is egy továbbfejlesztett OS, és rengeteg szoftver kezdett megjelenni rá, fokozatosan kiszorítva a szimplán DOS + Novell NetWare + Norton Commander típusú konfigurációkat...

Ebben a cikkben az itt található, freeware (tehát ingyenesen letölthető és használható), Win 3.1x applikációk leírása következik.

Calmira 3.101

Ez egy nyílt forráskóddal büszkélkedő, igen robosztus modifikáció a Win 3.1x verziókhoz. Teljesen átalakítja mind a kinézetét és funkcionalitását, hogy jobban hasonlítson a Windows 95, NT, és OS/2-höz. Újdonságok:

  • Start Menü
  • Tálca
  • Sajátgép (explorer böngésző)
  • és még sokminden!

Winplay 3

A legjobb és legmegbízhatóbb MP3 lejátszó Win 3.1x-re. A hang beállításokat a gépedben lévő hangkártya tudásának megfelelően tudod finomhangolni. Legalább 486DX-33 típusú IBM PC, vagy azzal egyenértékű gépre lesz szükséged, hogy élvezhető, folyamatos mp3 lejátszást biztosítson.

XING 3.1

MPEG Videó és Video-CD lejátszó program. Abszolút stabil, és nagyon jól teljesít. Figyelem: Nem működik Win95 vagy későbbi verziókkal!