A játék 1989-ben jelent meg DOS, Atari ST valamint Amiga platformra. A Synergistic Software fejlesztette, és az Accolade publikálta. Érdekes kalandjáték, ami a hidegháború élénk időszakában játszódik.

A főhős egy titkosügynök, és feladata, hogy előkerítse az elveszett hírvivőket, akik létfontosságú védelmi titkok és eszközök őrzői. Közülük kettőt holtan találtak meg, a harmadikat pedig Berlinben látták utoljára. Feladataid lesznek a megfigyelés, a harmadik hírszerző megtalálása és a védelmi eszközök visszaszerzése.

Az alapvetően kaland játék részletesen kidolgozott RPG elemeket is felvonultat.

A játék letölthető a cikk végén!

A történet során inkább a realisztikus elemek domborodnak ki, szó sincs a James Bond filmekben tapasztalható klisékről. A küldetés nagy része kelet Berlinben zajlik, így ügyelni kell a lelepleződés elkerülésére. Jobb ha ott nincs nálad fegyver, és mindig felmutatod a papírjaidat stb.

A játék elején elkészítheted a saját titkos ügynököd profilját, kiválaszthatod az életkorát valamint fedőtörténetét. Ez után válaszolnod kell néhány kérdésre ami a karakter statisztikájának a generálásához kell. A játékot az ügynök lakásán kezded, ahol használhatod a számítógépet vagy a telefont a kapcsolatfelvételhez. A számítógépen tájékozódhatsz a gyanúsítottakról, ott kapod a feladataidat, jóformán minden előzetes információhoz ott juthatsz hozzá.

A történet során a 3D-ben ábrázolt helyszínek között az irány gombokkal tudsz mozogni. Egyes helyszíneken természetesen beszédbe is tudsz elegyedni másokkal. A helyszín ábrák sokszor visszatérnek, így a térkép pontosabb támpontot ad merre is jársz! Az irányítás, a tárgyaid, és a lehetséges akciók a képernyő jobb oldalán lévő panelen kaptak helyet.

Habár kicsit lehetne részletesebb a játék, így is van sok pozitív tulajdonsága összehasonlításban más kaland/RPG alkotásokkal. Ha érdekel a titkosügynökös téma mindenképp próbáld ki, pár órára biztos le fog kötni. Aránylag hamar végig lehet vinni.Videó


Online Játék