A Space Taxi egy sikeres, és valóban jól sikerült játék kifejezetten a Commodore 64 gépre jelent meg 1984-ben a MUSE Software gondozásában (lásd még: Castle Wolfenstein). John Kutcher programozta, de a tervezésben Silas S. Warner is részt vett. Hihetetlen, hogy a digitalizált hangok mennyire feldobják a játékot - annak ellenére hogy rövidek. A grafika a kor szellemében készült, de semmi panaszra nem ad okot, de a lényeg a játékmenetben rejlik. Az UGH ennek a játéknak a koncepciójából építkezik, tehát már sejtheted hogy megint sofőrt kell játszanod, de a Space Taxi mint neve is sejteti a jövőbeli űrkorszakban játszódik.

A cikk végén találsz egy linket a 40 perces videó végigjátszáshoz is!

A játék nagyon hasonló mint az UGH, de kevesebb, 24 pályát tartalmaz. A pályák egymást követik, és mindet teljesíteni kell a győzelemhez.

A taxi irányítása is hasonló, de természetesen joystick-al kell irányítani. Tehát a mozgás 4 irányú. Különbség, hogy leszálláskor át kell kapcsolni egy másik módba, és ilyenkor nem lehet oldalra mozgatni a járművel. Leszállni azonban csak a leszálló módban lehet! Természetesen bármilyen nagyobb ütközés is megsemmisíti a taxit.

Minden pálya nagyon különböző és mókás. Általánosságban elmondható, hogy a pályák egyre nehezednek. Míg az első pár pálya ügyességet kíván, később a logikai feladatok is megjelennek.

Minden pályán több számozott leszállópálya van. Itt tudod felvenni, vagy leszállítani az utasaidat. Az utasok digitalizált hanggal köszönnek és elmondják hányas platformra akarnak utazni. Előfordul, hogy az utas az univerzum egyik másik szegletébe kíván utazni. Ilyenkor azt mondja "up" azaz felfelé, menj a képernyő tetejéhez. Jön a következő pálya!

A játék túlszárnyalja az átlag C64 címeket, és bár grafikában alulmarad az UGH feldolgozással szemben, ugyanolyan szórakoztató és kihívásokkal teli.


Videó


Kézikönyv

Ha nem jelenik meg helyesen: megnyitás külön lapon


Online Játék


Csalások

Végtelen életek

Futtasd az alábbi BASIC parancsokat a játék indítása előtt (tehát a LOAD után, de RUN előtt):

POKE 16911, 200

Csalás mód

POKE 23797, 189
POKE 27583, 189