A MicroPlay adta ki, és az Aaardvark fejlesztette a DOS korszak legmenőbb biliárd játékát ami 1990-ben jelent meg. Azért volt kuriózum, mert 2D és 3D nézetben is lehetett hódolni ennek a nagyszerű hobbinak a számítógép előtt ülve.

A három játékmód hosszú időre képes volt lekötni a játékost: gép elleni mód, trükkök végrehajtása, és torna. Természetesen a torna volt a legizgalmasabb, ahol kieséses alapon kellett egyre profibb ellenfelekkel megmérkőzni, hogy a végén magával a címadó Sharkey nevű figurával kerüljünk szembe. Nos Sharkey aztán tud, nem holmi kocsmai önjelölt műmájer. :)

A relatíve egyszerű, kevés színt felvonultató megjelenítés és a tompa hangzású effektek bőven megadják az alaphangulatot. Textúrázás és shadelés nélkül képes realisztikus hatást kelteni. A 3D nézet nagyon profi rendszert használ, hihetetlenül gyors, akadozás mentes 360 fokban forgatható és mozgatható kamerát tesz lehetővé. Az irányzékot egy kék színű szaggatott vonal (vektor) jelzi. Egyes játékmódokban a felülnézeti módban lehetőség van megtekintetni a fehér golyó várható útjának szimulációját. A lökés erősségét is természetesen lehet szabályozni egy csúszkán, valamint a fehér golyó érintésének a helyét!

Letöltés és játékmenet videó a cikk végén!


8 vagy 9 golyós variánst is lehet játszani. A versenyekben megszokott szabályok érvényesek legjobb tudomásom szerint. A fehér golyót adott helyzetben manuálisan lehet tetszés szerint elhelyezni.

A játék elején létre kell hozni egy profilt, amiből akár több is lehet párhuzamosan, bármelyiket lehet folytatni (kvázi egy gépen többen is lehet játszani). A profilhoz nem tartozik portré kép, helyette egy misztikus facebook szerű sziluettet lehet látni. Tartozik hozzá ellenben egy számla. Bizonyos nevezési díj ellenében lehet tornán részt venni. Ha jól szerepelsz a tornán a második helyezésért 5000 dollárt, míg az első helyezésért 1000 dollárt lehet nyerni amit jóváírnak a számládon.

Talán az egyetlen negatívum ami eszembe jut az a ritkán de előforduló eset amikor a két szélső lyukba a totálisan lelassult fehér golyó látszólag indokolatlanul lemegy :) És persze mindig akkor amikor Sharkey az ellenfél. Apropó Sharkey, nos ő pedig túl profi, így ritkán lehet első helyezést elérni.

Ez a játék volt az egyike azon keveseknek amik elültették bennem a 3D játékok iránti érdeklődést anno domini.Videó


Online Játék


Csalások

Rengeteg kezdőpénz

Ez a csalás nem beépített, és inkább haladóknak való.

Indítsd el a játékot. Kezdj el egy meccset, és regisztrálj egy új játékost, de pontosan a 8. legyen a játékos listában! Lépj ki a játékból, majd nyisd meg a POOL.DAT fájlt egy hexa szerkesztővel. A 0220 sor 9. karakterétől kezdve írd be: DD DD 97

Indítsd el a játékot és konstatáld örömmel, hogy játékosodnak $ 9 990 000 pénze van.