Az Atlantis legenda a 20. század során rengeteg embert elbűvölt. A víz alatt megtalált város romokról azt gondolják sokan, hogy egy ősi, igen fejlett civilizáció maradványai, de valami (vagy valakik) miatt megsemmisült és örökre a tengerszint alá került. A valódi okot senki sem tudhatja biztosan...

Nos, az Atari játékban a várost kell megvédened, - a gonosz Gorgon űrlények támadása, - a pusztulás elől. 1982 December 31-ben jelent meg a szoftver, az Imagic jóvoltából.

Egy, vagy kétjátékos módban veheted fel a harcot a gonosz űrlények ellen. A két szélső ágyú 45 fokos szögben tud lőni, míg a középső csak függőlegesen az ég felé. Az ellenséges űrhajók között vannak lassabb vadászok, gyorsabb cirkálók és bombázók is.

Tulajdonképpen a játék addig tart amíg az összes épület sértetlen. A cél minél több pont gyűjtése, és újabb rekordok felállítása. Az idő telésével is lehet pontot szerezni, vagy az űrhajók leszedésével.

Az eredeti Atari változatot még követte a VIC-20, NES, Intv, Ody2 és PS port is. Igazi klasszikus, arcade játék, ami a Missle Command alapjaira épít, és azt bővíti ki. Kevés színű, de hangulatos grafikai megvalósítás, gyors animáció és néhány hang effekt amit felvonultat.