A játékban - meglepő módon :) - egy Ninját alakítunk, és egy hosszú kaland során juthatunk el a gonosz Shogun Kunitoki-hoz, aki már régóta terrorizálja a Ninja testvériséget.

Már a kor sajtója is elismerő szavakkal írt erről az alkotásról, és mai napig töretlen népszerűségnek örvend az igazi C64 játékosok körében. A játék során változatos, szépen kidolgozott helyszínekre jutunk el, útközben pedig Kunitoki csatlósait kell eltenni láb alól. Ehhez folyamatosan adagolva kapjuk az újabb fegyvereket. Út közben apróbb feladványokat is meg kell majd fejteni, és bizony csapdák is nehezítik a továbbjutást! 6 pályán át kell ninja tudásodat bizonyítani, amíg eljutsz Shogun-ig.

A játéktér izometrikus megjelenítésű. A helyszínek között a képernyő széleihez érve lehet mozogni. Amikor új helyszínre tévedsz, és ott valamilyen felvehető tárgy található, egy pillanatig felvillan a tágy, hogy könnyebben észrevehető legyen. Minden fegyver különböző távolságig használható, de a shuriken (dobócsillag) már nagy távolságokból is hatékonynak bizonyul - akár egy találata is végzetes lehet!

Szerencsére soha nincs 1 ellenfélnél több adott képernyőn, és látható az aktuális életerejük is (jobb felső sarok, kék csík). Ha már legyőztél egy ellenfelet, akkor nem fog újra felbukkanni (ellentétben sok akkori játék esetében), és ha elhagysz egy területet, a progi megjegyzi mennyit sebeztél. Nem kötelező minden ellenféllel végezni, hogy megnyerd a játékot. Ne feledd Shogun a főellenség.

A fejtörők általában egyszerűek (pl: találd meg x tárgyat, és használd y helyen). Nagy hangsúly jut a megfigyelésnek is, mivel elsőre nem olyan egyértelmű melyik tárgyat hol kell használni. Érdemes minél több tárgyat összeszedni, mert előfordulhat - sajnos - hogy később nem tudsz majd nélküle továbbmenni. Ilyenkor csak a játék újrakezdése - és a stratégia újragondolása - az egyedüli lehetőség...

Az irányítás elsőre fura lehet, de könnyen bele lehet jönni. Vannak olyan szituációk, amikor bizony minden az ügyességeden múlik (pl.: átkelni egy folyón), és ha nem sikerül a művelet, akkor elveszítesz egy életet.

Remek grafika, részletes karakter animáció, és - talán az egyik legjobb, - hangulatos zene amit a játék nyújtani tud. Tele van kihívásokkal, nem túl nehéz, de nem is könnyű, el lehet vele lenni sokáig.


Videó


Kézikönyv

Ha nem jelenik meg helyesen: megnyitás külön lapon


Csalások

Futtasd az alábbi BASIC parancsokat a játék indítása előtt (tehát a LOAD után, de RUN előtt):

Hatás Parancs
255 Shuriken POKE 1019, 255
255 füst bomba POKE 1018, 255
Végtelen élet POKE 30855, 165
Végtelen ninja varázslat POKE 22085, 197

Játék végének megnézése

LOAD "ENDING", 8, 1
SYS 2059