A Jumpman (egyszerűen csak "ugráló ember") egy 1983-as Epyx játék, Randy Glover tervezte. Megjelent Atari 400/800, Apple II, IBM PC és természetesen Commodore 64 gépre is. A játék stílusa alapvetően platform, fejtörőkkel. Egyaránt játszható egyszemélyes (pályákra épülő), és multiplayer módban is.

Neked, mint a játék főhősének - aki alig több pár pixelnél - az a feladatod minden pályán, hogy az összes bombát hatástalanítsd. A pályák platformokat, létrákat, és természetesen ellenfeleket, és csapdákat is rejtenek... Lásd a végigjátszás videót a cikk végén!

A játékmenet igen gyors, főleg az éra többi játékaihoz mérten. Jumpman valóban fürge, és nagyot tud ugrani. Néha még úgy is elér platformokat, hogy alig érinti.. A bombákat elég csak begyűjteni, mint pl. a PacMan című játékban. Minden bombáért pontokat kap a játékos, sőt ha gyorsan teljesít egy pályát bónusz pontokban is részesül. Keresd a képernyő alján a státusz sort. Kiírja az életek számát, pontokat, pályát stb...

Ez a korai platform játék egyaránt építkezik az összes korábbi játékból (pl. Mario, Donkey Kong), de egy gyorsabb, új játékmenetet kínál. Többször próbálták már feléleszteni a játékot, hol sikerrel, de többnyire sajnos bukással.


Videó


Kézikönyv

Ha nem jelenik meg helyesen: megnyitás külön lapon

Csalások

Végtelen élet

Futtasd az alábbi BASIC parancsot a játék indítása előtt (tehát a LOAD után, de RUN előtt):

POKE 9450, 173