Ki ne emlékezne az azonos című sci-fi filmre? A Jurassic Park Super Nintendo változata - mint a legtöbb film adaptáció - elég jó népszerűségnek örvendett. A játékot 1993-ban adta ki (és fejlesztette) az Ocean Software. Rá egy évvel Japánban is megjelent a Jaleco gondozásában.

Egyike azoknak a játékoknak, melyben kétféle akció stílus keveredik, egy felülnézetes és egy első személyű lövöldözős (FPS). Igen, egy nem is olyan elvetemült raycaster motort is írtak hozzá a srácok. És mindezt közel egyidőben a nagy sikerű Wolfenstein 3D, PC-s nagy hódításával.

A játékos Alan Grant bőrébe bújva kísérelheti meg, az elszabadult genetikailag klónozott dinoszauruszok megregulázását.

Végigjátszás és előzetes videó a cikk végén!

Több küldetés teljesítése szükséges a játék során a menekülés érdekében. A túlságosan szaporodásnak indult dínók tojásait kell eliminálni, valamint visszakapcsolni az elektromos generátort. Így lehetővé válik a kapuk és más berendezések működtetése.

A játék részletes grafikát, és sztereó (dolby) hangzást nyújtott, változatos alkalmazkodó zenei aláfestést, valamint támogatta a SNES egér perifériát (a 3D részekhez).

Természetesen az első film alapján más platformokra is készített az Ocean Software átiratot, NES, Game Boy, Mega Drive, DOS, valamint Amiga rendszerre. Ennek ellenére, a játékmenet eltérő az egyes verziókban! Véleményem szerint a SNES változat a legigényesebb.

A felülnézetes részek a kültéri helyszínekre lettek kitalálva, és amint a játékos egy épületbe bemegy, már FPS nézetbe kapcsol a software.

Akit kicsit is megfogott a film - és erőt vett rajta a nosztalgia - nem fog csalódni a játékban! Mindössze akár 2-3 óra alatt is végigjátszható. Sajnos mentési lehetőség nincs, ellenben végtelen élet áll rendelkezésre.


Videó


Kézikönyv

Ha nem jelenik meg helyesen: megnyitás külön lapon


Csalások

Összes fegyver

Állítsd meg a játékot (pause), majd: Fel (3x), Le (10x). Az elülső L és R gombokkal tudsz fegyverek közül választani.