Egy átlagon felüli teljesítményű zsarut visszaküldenek a múltba, hogy korabeli ügyek elkövetőit lefüleljen. Így lehetne összefoglalni azt a TV sorozatot, mely 93-tól ment a képernyőn, és mely játék változata a SNES gépre jelent meg azonos címmel. A Time Trax (Hajsza az időn át) érdekes jövőképet vázol fel, ahol már az idő lassítás, utazás, és sok high-tech kütyü alapvetés.

Daniel Lambert a főhős zsaru tökéletes egészségnek örvend (várható élettartama 120 év), és IQ-ja is jóval magasabb mint a mai átlag.

A játékban az ő küldetései közül kell megoldani néhányat, egy oldal nézetes platform játékban. A Malibu nevű vállalat fejlesztette és adta ki.

A történet szerint Dr. Mordecai Sahmbi körözött bűnözőket gyűjt össze és visszaküldi őket a múltba, ahol az igazságszolgáltatás még nem olyan fejlett. Bűntettek elkövetésére buzdítja őket. Daniel Lambert egy kulcstartó méretű szuper fegyverrel van felvértezve, valamint társa egy holografikus hölgy, aki a bankkártyáján ad neki tanácsokat. Daniel továbbá egy újfajta közelharci technikára is ki lett képezve, ami a kung-funak a modernebb változata.

A játékban felváltva kell platform pályákat megoldani, valamint speciális ellenségeket legyőzni. A pályák között Selma-tól segítséget és áttekintést kapsz a küldetésekről. A helyszínek között egyaránt megtalálható raktárépület, dzsungel, vagy épp az utca. Az összes jól bevált platform játék elem megjelenik a játékban, lehet ugrálni - természetesen - vagy csöveken csimpaszkodni és mászni, létrák, kis idő után leomló talaj stb! A platform pályák között egy motoron haladva kell leszedni egy helikoptert. Ezekben a részekben lehet kiegészítőket is gyűjteni a fegyveredhez (például rakétavető).

Az ellenségek akárcsak Daniel lőni és közelharcra képesek, de egyesek lángszóróval vagy más fegyverekkel is jöhetnek a játékra. Az időlassítást limitált ideig lehet használni, néha valóban hasznos is tud lenni, de nélküle is lehet boldogulni a játékban. Mivel az idő haladtával visszatöltődik, így elég sokszor lehet élni az időlassítás lehetőségével.

A háttérzene teljesen felejthetőre sikerült, viszont a grafikai megvalósítás elsőrangú. Változatos pályák, fejlett, jól kinéző megvalósítások. Az időlassítás alatt teljes képernyős hullámzó effektus!

A játék kevés innovációt eszközöl, és végső soron követi a jól bevált platform sémákat, mégis sikerült a készítőknek egy egyedi, hangulatos játékot varázsolni ebből a közepes TV sorozatból.


Videó


Kézikönyv

Ha nem jelenik meg helyesen: megnyitás külön lapon