Ez a játék több platformra is megjelent, legsikeresebb Amigán és C64-en volt. Ez egy tipikus SCUMM alapú játék - ennek köszönhetően a grafika, karakterek, de még a kód is platform független. Futtatásához SCUMM interpreterre van szükség, amit pedig szinte minden gépre írtak. 1989-ben jelent meg, a Sierra On-Line kiadásában.

1848-ban a világ minden tájáról ember özönlöttek Californiába, abban a reményben, hogy megtalálják a szerencséjüket. Jerrod Wilson is egy ilyen ember, a játék főszereplője. Riporteri állása van New Yorkban, és szétszórt életet él. Jake a testvére, több éve eltűnt. Így tehát több okból is úgy dönt: nekivág az aranyvadászatnak, és szerencsét próbál.

Egy teljesen átlagos napon, mindenki a dolgára siet, amikor Jerrod a postára veszi az irányt. Levelet kap halottnak hitt bátyjától, aki tájékoztatja hogy Kaliforniába ment, és bátorítja testvérét hogy csatlakozzon hozzá.Ezzel elindul a kaland!

A kaland során többféleképpen lehet veszíteni (pl: halál), tehát érdemes sokszor menteni.

A főhőst az iránygombokkal lehet irányítani. A cselekvéseket gépelni kell, és a képernyő alján jelenik meg a begépelt mondat. Ez egy korai SCUMM játék, de legalább annyira hangulatos mint a későbbi kattintás alapúak.


Csalások

Fejlesztői üzemmód

Játék közben gépeld be hogy "bird man", mire megjelenik a verzió szám. Ez után többféle kódot be lehet gépelni.

Hatás Kód
Egy változó értékének felülírása set var
A karakter X/Y koordinátájának felülírása position
Memória használat mutatása show mem
Egy tárgy megszerzése (egy ablakba kell begépelni a tárgy nevét) get object
Egy állapotjező visszaállítása reset flag
Egy állapotjező átállítása set flag
Az aktuális képernyő prioritási zónáinak mutatása. Kilépés: Enter vagy ESC show pri
Egy állapotjező mutatása show flag
Egy kiválasztott változó értékének mutatása show var
Teleportálás tp